Zaronia, un show complet

Vineri, 28 martie, am fost prezentă la premiera spectacolului Zaronia, ce marchează deschiderea stagiunii Cirque Etoile la Bucureşti. Evenimentul nu a încetat să mă uimească, să îmi răpească cuvintele şi să-mi menţină toate simţurile captive pe întregul parcurs al poveştii.

Zaronia, un show complet

Nu am avut ocazia să merg la astfel de evenimente de prea multe ori, dar ceea ce am văzut pus în scenă de echipa de artişti a fost ceva incredibil de deosebit pentru mine. Deşi, doar spectacolul în sine a fost captivant, existenţa unei poveşti pe baza căreia erau construite activităţile i-a dat contur astfel încât publicul să poată empatiza mai uşor cu personajele de pe scenă.

Basmul creat de regizorul Alexandru Baltă ne înfăţişează un tărâm mistic unde forţele răului doresc să pună stăpânire pe regat şi să o înlăture pe tânăra prinţesă, căreia tronul i se cuvine. Spectatorii au senzaţia că sunt părtaşi la poveste, nu de puţine ori, personajele apărând din mijlocul sălii spre a urma drumul către scenă.

Zaronia, un show complet

Elementele mistice sunt prezente în mare proporţie datorită proiecţiilor realizate atât pe scenă ca decor ce delimitează cele două forţe, cât şi pe pereţii sălii. În realizarea acestor proiecţii a fost folosită grafica 3D, astfel că, forţa binelui ne este înfăţişată în tărâmuri verzi primăvăratice, în timp ce Răul este evidenţiat de erupţii vulcanice şi fulgere.

Povestea este transpusă în fragmente ce ilustrează, pe rând, evoluţia personajelor din fiecare tabără, definite de trăsăturile lor esenţiale – ritmuri uşoare, mistice pe sol şi în aer, cât şi ritmuri rapide, agresive pe sol şi pe trambulină. Executarea acestora mi-a tăiat respiraţia, existând de multe ori, acele momente de acrobaţie brusce, neaşteptate şi riscante. Reuşita lor performanţă dă dovadă de talent şi pregătire intensă a unei echipe de gimnaşti şi acrobaţi şcoliţi la Cirque du Soleil.

Zaronia, un show complet

Din spectacol nu lipseşte nici muzica, atât instrumentală, cât şi cu versuri, interpretată de personajul negativ al poveştii. Vocea sa puternică, temătoare interpretează cu succes câteva piese reprezentative pentru istoria Zaroniei. Elementele ajutătoare – costumele şi efectele speciale aplicate proiecţiilor şi fundalului sonor – intensifică magia spectacolului.

Aşadar, povestea Zaroniei este un set complet de momente spectaculoase realizate de dans, lumini, culori misterioase, acrobaţii şi efecte speciale. Nu este un simplu spectacol de acrobaţie, ci un adevărat show ce ne poartă într-o lume magică şi ne ţine captivaţi până la final.

Distribuie:

Nicoleta Vasile

De câţiva ani am învăţat că, uneori, este bine să îţi înfrângi temerile şi să faci ceea ce nu ai fi crezut că ai putea. Am ajuns să scriu despre cărţi şi filme, să îmi exprim gândurile, să fac ceva din pasiune şi, printre altele, să construiesc amintiri alături de noi prieteni.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.