Windows 7, un sistem de operare mai prietenos

Windows 7, un sistem de operare mai prietenosSunt o persoană care are ocazia să lucreze pe diferite laptopuri/calculatoare, aşa că de-a lungul vremii am tot încercat diverse sisteme de operare. Depinzând de posibilităţi, ori de preferinţe, fiecare posesor de calculator/laptop a optat ba pentru un Windows Vista, ba entru unul XP, dar alţii au zis că cel mai bun pentru ei este Windows 7.

Există şi categoria de oameni care merge pe Ubuntu sau Linux, dar aici nu mă bag, deoarece nu am ajuns să lucrez cu niciunul dintre aceste sisteme. În schimb, Windows-urile au fost luate şi analizate pe parcurs.

Windows 7 mi-a atras atenţia pentru simplul fapt că este mai prietenos şi sare în ajutorul meu atunci când am de lucru. Cum face asta? Păi, îmi creează liste rapide. Adică ţine minte ce muzică ascult de obicei, ce site-uri accesez zilnic, sau la ce documente lucrez şi mi le arată sub forma unui mic meniu, astfel că îmi uşurează munca de a căuta şi de a deschide toate cele necesare.

De altfel, bara de activităţi (taskbar-ul) este una flexibilă, care mă lasă să mut ferestrele şi le organizează astfel încât să am cât mai multe deschise şi cât mai puţin spaţiu ocupat pe “bară”. Am acces în timp real la toate ferestrele deschise şi asta mă ajută să văd în ce stadiu este articolul pe care îl scriu, cât timp mai durează melodia preferată şi mă lasă să închid direct aplicaţiile de care nu mai am nevoie.

Punctul culminant este dat de un buton! Da, un buton mă face să cred că Windows 7 este genial. Undeva ascuns în partea stângă dreaptă a taskbar-ului se află butonul magic. El îţi arată ca prin magie desktop-ul şi nu mai ai nevoie de 30 de cilck-uri pentru a închide cele 30 de aplicaţii deschise. Cred că ăsta e un mare plus pentru cei care lucrează cu multe ferestre deschise.

Alt plus vine din partea opţiunii de căutare. Atunci când intri în meniu, nu trebuie să deschizi toate submeniurile pentru a deschide ceea ce doreai, ci poţi scrie pur şi simplu ce cauţi şi totul este gata. Ai deja sortate pe categorii documentele, aplicaţiile sau folderele apropiate de numele a ceea ce ai căutat.

Am mai remarcat şi rapididatea cu care W7 se deschide după ce îl laşi să «facă nani». Parcă sare din pat şi stă deja drepţi atunci când îi spui că ai nevoie de el.

Aş fi vrut să văd cum funcţionează şi Windows Touch, dar nu cred că este timpul pierdut.

Voi ce alte plusuri, ori minusuri, aţi observat la acest sistem de operare?

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

5 Comentarii

 • Reply 11.November.2011

  dragos

  butonu ala magic e ‘n dreapta. nimic despre osx, multi nemti sunt inebuniti dupa apple si rad cand aud ca folosesti windows.

  • Reply 12.November.2011

   Corina Niţescu

   Da, da. My bad. E în partea dreaptă. În seara aia încurcam denumirea mâinilor. :)

 • Reply 22.November.2011

  Stelian Pavalache

  Ia-ti un MAC :D :D :)

  • Reply 23.November.2011

   Corina Niţescu

   Serios că aş vrea unul. Dar durează pân’ ajung să strâng banii necesari. :D

 • Reply 30.November.2011

  iFloriano

  Își face Update singurel și găsește orice device nou. Este rapid, chiar și pe netbook. Căutare instant. Etc..

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.