Wild Card / Joc Periculos (2015)

Wild Card, sau filmul cu ajutorul căruia Jason Statham ne demonstrează încă o dată că îi place să trăiască periculos. De această dată amenințarea nu vine din partea prietenilor săi mercenari sau de la modul său de a conduce, ci de la patima jocurilor de noroc organizate în Las Vegas.

Wild Card / Joc Periculos (2015)

Sinopsis

Las Vegas, Crăciunul este aproape, iar o tânără fată este abandonată în fața unui spital, plină de sânge și vânătăi. Holly este victima, iar singurul lucru pe care-l mai poate rosti este “Nick”

Nick este unul dintre amicii săi, fost soldat și mare admirator al jocurilor de noroc. Își câștigă existența din fraude puse la cale de oameni bogați ce doresc să-și impresioneze prietenele sau prietenii ori care doresc să li se asigure paza personală. Nick sare în ajutorul lui Holly și o va ajuta pe aceasta să obțină răzbunarea ce și-o dorește, dar asta le va pune viața în pericol amândurora.

Wild Card / Joc Periculos (2015)

Despre Wild Card / Joc Periculos

Jason Statham a devenit în ultimii ani un simbol al filmelor de acțiune, preluând ștafeta de la veteranii Schwarzenegger, Van Damme, Stallone și Chuck Norris. În cei cincisprezece ani de activitate a realizat nu mai puțin de 40 de filme, care au adus aproximativ două miliarde de dolari în conturile studio-urilor care le-au produs.

Când l-am “cunoscut” prima dată lucra ca și curier, respectând cu strictețe trei reguli simple:

  1. “Once the deal is made, it is final.”
  2. “No names.”
  3. “Never open the package.”

Odată încălcate, actorul de origine britanică a trecut la jafuri bancare, curse auto periculoase și provocarea de leziuni grave celor ce-i stăteau în cale. În Wild Card, Statham are parte de un nou joc periculos, chiar dacă nu mai are ocazia să tureze motorul până la limita sa maximă.

Wild Card / Joc Periculos (2015)

Îmbracă aceeași haină a lupului singuratic, cu un trecut misterios, dar care evocă instruire militară. Încearcă să-și creeze un viitor stabil și să lase deoparte scenele de violență, chiar dacă zilnic este înconjurat de acestea. După calculele sale, doar jumătate de milion de dolari stă între sine și vacanța din Corsica la care de mult timp visează.

Iar în Las Vegas există doar două modalități prin care poți obține acești bani: să-ți încerci norocul la black jack, poker sau ruletă ori să jefuiești unul dintre interlopii orașului. Filmul jonglează cu cele două opțiuni pe tot parcursul celor 90 de minute ale sale, preluând de la fiecare doar efectele adverse.

Visul de a câștiga o anumită sumă de bani în casino și de a te retrage este doar o iluzie, natura umană fiind una lacomă și vulnerabilă la greșeli economice. Wild Card are grijă să ne arate, pe scurt ce-i drept, că indiferent de motivația și determinarea unei persoane, controlul poate fi pierdut într-o fracțiune de secundă atunci când ideea unui câștig mai mare se înrădăcinează în mintea jucătorului.

Wild Card / Joc Periculos (2015)

În ceea ce privește cel de-al doilea plan, acesta ia naștere ca o consecință a naturii lui Nick (protagonistul) de a-și ajuta prietenii la nevoie. Codul său moral și imaginea pe care și-a creat-o în orașul poreclit “Sin City” îl împiedică să primească o răsplată pe care o consideră nedatorată, și încearcă să-și respecte acest principiu până la final, dar nu întotdeauna socoteala de acasă se potrivește cu cea din târg.

Cele două segmente și scopul suprem de a pleca într-o mică vacanță dă naștere la scenele de luptă pentru care spectatorul alege, de regulă, să vină la un film din a cărui distribuție face parte Jason Statham. Aceste scene nu dezamăgesc deloc, ba chiar apelează la cadre de slow-motion pentru a vedea mai bine modul în care se produc vânătăi ori sunt rupte oase.

Wild Card / Joc Periculos (2015)

Armele de foc sunt aproape inexistente de această dată, preluând parcă din tratamentul oferit de Denzel Washington în The Equalizer. Dar dacă la acel film am susținut că originalitatea a provenit de la folosirea tirbușoanelor pentru desfigurarea inamicilor, de această dată vom vedea cuțitul pentru întins untul și lingurița pe post de arme letale.

Însă plusul cel mai mare vine de la ironia folosită deseori în replicile personajului principal, pe care o guști în mod involuntar. Pare a fi o dovadă a faptului că regizorul filmului, Simon West, realizează calitatea slabă a scenariului și riscul la care s-ar expune dacă s-ar baza doar pe luptele corp la corp dintre Jason Statham și adversarii săi. În aceste condiții singura modalitate de izbăvire a filmului este de a apela la simțul umorului al spectatorilor.

Statham-Fightig

Concluzie

Wild Card / Joc periculos nu este un film pe care l-aș recomanda celor care doresc un film de acțiune complet, lipsindu-i seriozitatea laitmotivelor. În schimb pelicula este potrivită pentru cei care doresc să vadă o producție scurtă, în care luptele corp la corp ies în evidență iar restul nu mai contează. 

Wild Card / Joc Periculos va fi lansat în cinematografe pe data de 30 ianuarie 2015 și este distribuit de Ro Image 2000 și Prorom, cărora le mulțumim pentru invitație. Vizionare plăcută!

Părerea autorului

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.


Nota noastră