Vizitează-ți prietenii la ei acasă

De curând am fost în vizită la o prietenă din copilărie. Nu ne mai văzusem de peste 10 ani, iar momentul revederii a fost unul interesant de ambele părți. Intrând în camera în care adesea ne-am jucat cu păpușile, am fost uimită să văd că pe pereții ei sunt înrămate tablouri realizate din puzzle, cele pe care le construia ea în urmă cu peste 15 ani.

Vizitează-ți prietenii la ei acasă

Acum, cu toată dezvoltarea Facebook și a altor rețele de socializare, e destul de ușor să vezi cu ce se mai ocupă oamenii care au trecut la un moment dat prin viața ta. Asta era și impresia mea, dar a fost destul de ușor desființată. Nu pot spune că mai știam prea multe detalii despre ea, chiar dacă părinții noștri rămăseseră în contact, dar aveam o idee despre ce a făcut peste ani și cu ce se ocupă acum. Totuși, a venit momentul să ne revedem și s-a întâmplat asta chiar la ea acasă, iar asta m-a marcat, într-un oarecare fel.

Nu m-am gândit niciodată că poți transforma o activitate banală, de recreere într-un hobby cu care să te și mândrești apoi. Mi se pare super interesant să văd acum tot ce asamblase cu trudă era acum expus pe perete. Mi se pare că acest lucru nu numai că îți înfrumusețează casa, dar este și genul de tablou care poartă o încărcătură emoțională foarte mare. Și asta pentru că înglobează atât de multe amintiri legate de diferite momente ale copilăriei.

Mi-am dat seama atunci că jocurile pot evolua odată cu tine. Dacă la început asamblarea unui puzzle era un simplu joc educativ, cu timpul a devenit ceva mai mult de atât. Nu numai că a ajutat la dezvoltarea personală a prietenei mele, dar a fost și genul de activitate care a generat obiecte decorative ce poartă atâtea amintiri.

Dacă stau să mă gândesc la jocurile din ziua de azi, mi se pare că puține sunt cele care să se păstreze atât de bine în timp. De la păpuși și jocuri pentru dezvoltarea inteligenței, nu cred că se compară ceva cu ideea de puzzle. Dar este bine că sunt magazine, printre care și Noriel, care încă mai pun la dispoziție genul ăsta de jocuri la care să te uiți cu drag peste ani.

Acum, în urma experienței mele, realizez cât de important este să-ți vizitezi prietenii la ei acasă. Dacă credeai că știi totul despre ei, te înșeli! Spațiul intim ascunde lucruri la care nu te aștepți. Pe mine sigur m-a ajutat să privesc altfel prietenii mai îndepărtați și să mă întreb dacă știu cu adevărat atât de multe lucruri despre ei, precum îmi lasă Facebook impresia.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

1 Comentariu

  • Reply 22.June.2016

    Andreea

    Intr-adevar sunt oameni care pastreaza cu sfintenie o parte din trecutul lor, care nu se feresc de emotiile lor. Majoritatea insa se grabesc cumva sa treaca cat mai repede timpul, privesc doar inainte fara sa tina cont ca, de fapt, ne tragem energiile din trecut…

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.