Video Game Awards (2013) – Partea 2

Am revenit cu cea de-a doua parte a articolului dedicat evenimentului Video Game Awards, care a avut loc pe 7 decembrie 2013. În prima parte v-am prezentat șapte dintre anunțurile în exclusivitate de la cea de-a zecea ediție a show-ului dedicat jocurilor video și patru dintre categoriile premiate.

Video Game Awards (2013) – Part 2

După Tim Schafer și Broken Age, a venit rândul lui Ubisoft să prezinte motorul grafic care va fi folosit pentru noua generație de jocuri denumit Snowdrop Engine.

Impresionând prin efectele de lumină și cele meteorologice, noul motor grafic va debuta odată cu jocul Tom Clancy’s The Division, acesta fiind așteptat spre sfârșitul anului următor pe PC, Xbox One și PlayStation 4.

A urmat rândul categoriei Best Independent Game să fie premiată, o ramură a industriei de jocuri care crește de la an la an și care a rămas singura capabilă să vină cu ceva inovator. Drept câștigător a fost desemnat Gone Home, un proiect ce aparține unei echipe formate din doar trei oameni, cu sediul în Portland.

Telltale Games a revenit alături de Joel McHale și Geoff Keighley, gazdele Video Game Awards, pentru a face marele anunț al serii: un parteneriat cu HBO pentru un joc video Game of Thrones în 2014! Cu ajutorul colaborării dintre cele două companii sunt convins că de această dată i se va face dreptate ținutului din Westeros, iar fanii celebrei francize vor fi mulțumiți.

Telltale Games nu a putut oferi mai multe detalii despre joc sau scenariu, dar a precizat că acesta va rămâne fidel atât cărților, cât și serialului TV. Un singur lucru sper să nu se-ntâmple: mai mulți membrii ai familiei Stark să fie omorâți!

După un asemenea anunț este necesară o pauză, în care să mai precizez câteva categorii premiate. Cel mai bun joc RPG a fost ales Ni No Kuni: Wrath of the White Witch distribuit de Namco Bandai la începutul acestui an pentru PS3.

Best Fighting Game a fost desemnat Injustice: Gods Among Us, bazat pe Universul creat de DC Comics, iar Best Driving Game i-a revenit lui Forza Motorsport 5, joc exclusiv pentru platforma Xbox One.

Video Game Awards - Partea 2

Apoi un proiect mic, dar foarte ambițios, a fost anunțat în premieră la Video Game Awards, intitulat No Man’s Sky. Acesta este creația unui studio din Londra pe nume Hello Games, care este responsabil și pentru jocurile Joe Danger din 2010 și 2013.

No Man’s Sky dorește să ofere una dintre cele mai mari experiențe open-world din industrie, fiind catalogat drept a science-fiction space exploration game, dar fără extratereștrii sau OZN-uri. Un proiect atât de ambițios încât ne este promis că fiecare stea pe care o vedem pe cer reprezintă, de fapt, un nou sistem solar pe care-l putem explora după propria dorință.

Mai mult, fiecare planetă pe care o zărim, va putea fi explorată și va avea propriul ecosistem și climat! Sper doar ca No Man’s Sky să reușească în a-și atinge obiectivele propuse și să nu rămână doar la stadiul de proiect.

Chiar dacă au fost atât de multe anunțuri, se simţea că ceva lipsește… un joc care să-i înnebunească pe gamerii americani, un joc cu zombies, bineînțeles! Dying Light a fost cel care a salvat situația, acesta venind cu un gameplay demo de cinci minute.

Dacă ar fi să descriu acest joc în trei cuvinte, acestea ar fi “parkour meets zombies”. Deoarece mecanica jocului este foarte asemănătoare acestui sport, care a apărut în Franța. Dying Light nu are o dată de lansare anunțată, dar promite să vină pe platformele: Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 și Xbox One.

A urmat un anunț legat de unul dintre cele mai așteptate jocuri video ale anului următor, Thief. Celebra franciză revine la viață după o pauză de 10 ani, urmând ca publisher-ul japonez Square Enix să lanseze jocul pe 25 februarie 2014, atât pe consolele PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 și Xbox One, cât și pe PC.

Thief a fost prezent la Video Game Awards printr-un story trailer, care ni-l prezintă pe Garrett, un hoț foarte iscusit, ce se-ntoarce în orașul natal și care va fi nevoit să-l confrunte pe tiranul conducător al acestuia.

Următoarele trei categorii prezentate au avut același câștigător, Bioshock Infinite! Astfel, jocul lansat pe 26 martie 2013 pentru PlayStation 3, Xbox 360 și PC a plecat acasă cu trei statuete pentru: Best Shooter (fanii Call of Duty: Ghosts și Battlefield 4 cred că au fost foarte supărați), Best Song in a Game (pentru cântecul Will the Circle Be Unbroken?) și Character of the Year (personajele The Lutece Twins).

După acestea a venit rândul lui The Witcher 3: Wild Hunt să arate primele scene de gameplay într-un trailer prezentat în exclusivitate. După ce am văzut surpriza, studio-ul polonez CD Projekt RED m-a convins că la următoarea ediție Video Game Awards vor fi nominalizați la foarte multe categorii cu acest joc.

The Witcher 3: Wild Hunt este anunțat pentru anul 2014, acesta putând fi jucat pe platformele Microsoft Windows, PlayStation 4 și Xbox One.

Înainte de a avea loc ultima premieră a serii, a fost desemnat câștigătorul categoriei Studio of the Year. Fără îndoială, Naughty Dog și al lor joc, The Last of Us, a fost prima alegere a tuturor posesorilor de PS3.

Naughty Dog au mai obținut alte trei premii în acea seară: pentru Best Voice Actor, Best Voice Actress (vocile caracterelor Ellie și Joel aparțin actorilor Ashley Johnson și Troy Baker) și Best PlayStation Game.

Video Game Awards (2013) – Partea a 2-a

Ultimele premiere ale serii au venit din partea studio-urilor Respawn Entertainment care au prezentat două noi clase de roboți în cel mai așteptat joc al anului următor, Titanfall.

După prezentarea roboților The Ogre și The Stryder, reprezentanții studio-ului au ținut o mică sesiune de Questions and Answers unde au precizat că jucătorii vor avea o gamă variată de Titani, astfel încât fiecare gamer își va putea folosi propria strategie.

După cum am spus, lui Titanfall i s-a acordat premiul pentru cel mai așteptat joc al anului 2014. Acesta se va lansa pe 11 martie exclusiv pe platformele Microsoft: Xbox One, Xbox 360 și Windows.

Au mai rămas de precizat câștigătorii altor șapte categorii, aceștia fiind:

  • Best DLC: Far Cry 3: Blood Dragon;
  • Best Xbox Game: Brothers: A Tale of Two Sons (puteți citi review-ul meu prin accesarea acestui link);
  • Best Nintendo Game: Super Mario 3D World;
  • Best PC Game: Gone Home;
  • Best Handheld Game: The Legend of Zelda: A Link Between Worlds;
  • Best Casual Game: Animal Crossing: New Leaf;
  • Best Mobile Game: Plants vs. Zombies 2: It’s About Time.

Pentru încheiere, Rockstar Games și Spike TV au pregătit o surpriză specială pentru fanii Grand Theft Auto V. A$AP Rocky, Tyler, The Creator, The Chain Gang of 1974, Jay Rock, Woody Jackson, The Alchemist și Oh No au urcat pe scenă pentru a cânta cinci dintre cele mai ascultate melodii de pe coloana sonoră a jocului.

Acesta a fost rezumatul evenimentului Video Game Awards (2013), iar concluzia pe care o trag este că anul 2014 va fi un an promițător în materie de jocuri video!

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.