Video Game Awards (2013) – Partea 1

La sfârșitul weekend-ului ce tocmai a trecut a avut loc cea de-a zecea ediție Video Game Awards. Evenimentul a fost găzduit de Spike TV și a premiat cele mai bune jocuri video ale anului. Deoarece a fost o aniversare de zece ani a show-ului, organizatorii au schimbat foarte mult formatul față de anii trecuți, ascultând şi de opiniile fanilor.

Video Game Awards (2013) – Part I

În opinia mea, aceste schimbări au dus la scăderea drastică a calității acestui eveniment, transformându-l din ceea ce semăna cu premiile Oscar în materie de jocuri video în ceea ce vedem la premiile Zmeura de Aur, dacă e să facem aceeași analogie. Au fost și câteva surprize frumoase de-a lungul celor trei ore de show, dar prea puține față de ce eram obișnuit în trecut.

Înainte de a trece la câștigătorii din acest an și la anunțurile exclusive de sâmbătă seară, le voi menționa pe cele două gazde de la VGX: Joel McHale, un comediant și actor american, și Geoff Keighley, unul dintre cei mai cunoscuți și talentați jurnaliști ai acestei industrii.

Cu ajutorul celor doi, Spike TV a vrut să demonstreze că ține cont de criticile fanilor din anii anteriori şi renunță la prezentarea premiilor cu personalități care nu au mare legătură cu gaming-ul. Astfel, aceştia au optat, de această dată, pentru un cadru mai intim și mai pe gustul developerilor și gamerilor.

Video Game Awards (2013) – Part I

Primul mare anunț al serii a venit din partea studio-ului Telltale Games, care a dat marea lovitură anul trecut cu primul sezon al jocului The Walking Dead, bazat pe benzile desenate și serialul cu același nume.

Anunțul a constat într-o colaborare cu un alt studio cunoscut, GearBox Software (Half-Life, Counter-Strike: Condition Zero, Borderlands), pentru un nou joc intitulat Tales from the Borderlands și care va fi lansat în 2014.

A urmat o mică sesiune de Questions and Answers împreună cu Camilla Luddington, care i-a împrumutat vocea Larei Croft în jocul video Tomb Raider (2013). Aceasta a anunțat o nouă versiune a jocului pentru noua generație de console, PlayStation 4 și Xbox One, denumită Tomb Raider: Definitive Edition.

Beneficiind de puterea suplimentară a celor două jocuri, Tomb Raider: Definitive Edition va oferi fanilor Larei Croft o experiență mai aproape de realitate, folosindu-se de formatul video 1080p (Full HD). Lansarea va avea loc în luna ianuarie 2014.

Prima categorie premiată a serii a fost Best Action-Adventure Game, acolo unde Assassin’s Creed IV: Black Flag a reușit să plece acasă cu frumoasa statuetă.

Nintendo a fost prezentă pentru prima dată la Video Game Awards, prin președintele diviziei nord-americane al companiei: Reggie Fils-Aime. Acesta nu a venit cu mâna goală, arătându-ne în exclusivitate un nou caracter al jocului Donkey Kong Country: Tropical Freeze, care va fi lansat, după multiple amânări, pe 21 februarie 2014 pe Nintendo Wii-U.

Reggie a ținut să precizeze că anul 2014 va fi un an important pentru Nintendo și consolele lor, Wii-U și Nintendo 3DS, iar fanii vor fi încântați de surprizele pregătite.

Al doilea premiu al serii a fost decernat pentru categoria Best Sports Game, unde EA Sports a avut două nominalizări din patru. În cele din urmă, studio-ul 2K Games a obținut statueta cu ajutorul lui NBA 2K14, lansat în această toamnă pe PC, Xbox 360, PS3, PS4 și Xbox One.

O nouă sesiune de Questions and Answers a urmat, de această dată cu băieții de la studio-ul finlandez Remedy Entertainment, pe care-i voi îndrăgi întotdeauna pentru experiența oferită pe Xbox 360 cu Alan Wake. Aceștia au prezentat pentru primul gameplay video al noului lor proiect, Quantum Break.

Video Game Awards (2013) – Part I

Quantum Break promite să ofere o experiență unică în materie de gaming, combinând elemente de action games cu frumusețea serialelor TV (ceva asemănător cu Alan Wake, Heavy Rain, Beyond: Two Souls). Cei doi invitați au mai dezvăluit că jocul va avea parte de time manipulation powers și că vom putea juca și din perspectiva inamicului.

Quantum Break se va lansa în exclusivitate pentru noua consolă de jocuri a celor de la Microsoft, Xbox One, în 2014. Remedy Entertainment a anunțat la VGX și un joc pe platforma iOS, intitulat Agents of Storm și care își va face apariția în primele luni din 2014.

După Remedy a venit rândul lui Trey Parker și al lui Matt Stone, creatorii serialului de animație South Park, să-și facă apariția și să prezinte un nou gameplay din mult așteptatul joc video South Park: The Stick of Truth. Din păcate, trebuie să așteptăm până în prima săptămână din martie 2014 pentru a încerca noua abilitate al lui Eric Cartman.

South Park: The Stick of Truth va putea fi jucat pe PC, PS3 și Xbox 360.

A urmat anunțarea titlului care a câștigat Game of the Year, o categorie unde se știa de mult timp că GTA V va ieși triumfător. Noul joc din seria Grand Theft Auto a reușit să doboare toate recordurile de vânzări în această toamnă pentru industria de gaming, făcând fericiți peste 25 de milioane de fani.

GTA V, disponibil doar pe consolele de jocuri Xbox 360 și PS3, și-a mai adjudecat un premiu, la categoria Best Soundtrack. Acest premiu, dar și numărul record de vânzări, a determinat studio-ul Rockstar Games să ofere un moment unic fanilor: un concert live în Los Angeles cu câțiva dintre artiștii care au contribuit la coloana sonoră a jocului.

Video Game Awards (2013) – Part I

După GTA V, Tim Schafer a apărut pentru o sesiune de Questions and Answers și pentru a arăta un trailer exclusiv din noul său joc, Broken Age. Pentru acest proiect, ce dorește să readucă în prim plan jocurile genului old adventure (anii 1990), Tim Schafer a apelat la fani pentru a strânge 400.000 de dolari necesari producției.

Video Game Awards (2013) – Part I

Fanii au reacționat imediat, iar Broken Age a reușit să strângă pe platforma online Kickstarter 3,45 milioane de dolari. Din păcate, Tim nu a reușit să termine jocul până la data promisă (ceea ce nu ar trebui să mire pe nimeni care a auzit de Tim Schafer), iar banii s-au cam terminat…

Vestea bună este că Broken Age va fi lansat în ianuarie 2014 (doar prima parte…) și va putea fi jucat pe platformele: Android, iOS, Linux, Mac OS X, Microsoft Windows și consola Ouya. Un lucru care trebuie menționat cu privire la acest joc este că vocile actorilor Jack Black și Eliaj Wood vor fi auzite atunci când vom juca Broken Age.

Partea 2 Video Game Awards (2013) va putea fi citită marţi, 10 decembrie.

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.