Urzeala Tronurilor – Nordul își amintește!

Jilțul negru fusese din nou mutat, de această dată în fața căminului unde focul mocnea. Încăperea era pustie; doar câteva scaune și mese se ascundeau sub stratul gros de praf depus de-a lungul timpului. Candelabrele erau acoperite în întregime de ceară, iar pereții fuseseră martori la zeci de comploturi și lucruri înfiorătoare.

Era frig. Vântul încerca să străpungă turnul, în timp ce fulgii de nea se loveau de ferestrele încăperii pentru a-l saluta pe bătrânul din jilț. Un fior puternic îi trecu prin mâna dreaptă. Supraviețuise multor ierni, dar cea care-i bătea la ușă știa că-i va aduce sfârșitul. “Stark și cuvintele lor…” gândi bătrânul lord.

Urzeala Tronurilor - Nordul își amintește!

Se zvonea că era mai în vârstă decât Zidul care despărțea regatul de sălbatici, uriași, mamuți și alte creaturi ale Nordului. Mii de cavaleri și domnițe i-au trecut pragul și nu mai puțin de opt regi au fost încoronați în timpul vieții sale. Mai mult, unul dintre aceștia i-a jurat că-i va fi ginere dacă-l va ajuta să pună la pământ haita de lei. Dar promisiunea nu a fost respectată, iar ultimul rege al Nordului a plătit cu propria viață.

Încăperea devenise mai friguroasă la răstălmăcirea acestor amintiri. Încercă să se miște, dar starea precară de sănătate nu îi permitea. Ar fi putut să ordone să fie mutat într-o încăpere unde focul nu se încăpățâna să ardă, dar știa că doar aici putea sta departe de glasurile fiilor, fiicelor, nepoților și strănepoților care așteptau moartea stăpânului lor.

Nu își putea aduce aminte numele fiecăruia… Prea mulți de Walder, Walda și Walton erau în acea familie. “O adunătură de neghiobi… asta sunt cu toții!” și scuipă în dreptul șemineului. Apoi se chinui să ajungă cu mâna dreaptă la pocalul umplut cu vin roșu, aflat pe măsuța de lângă jilț. După ce apucă recipientul de bronz, luă trei înghițituri mici și se pregăti să-și salute musafirul ascuns de umbre.

Urzeala Tronurilor - Nordul își amintește!

– Să știi că mirosul te trădează. Mlaștină, broaște, șopârle, hmm… Vino mai aproape tinere Reed, vârsta nu îmi permite să mă întorc cu fața la tine.

Tânărul se apropie. Purta o manta verzuie din piele și o pereche de cizme acoperite de noroi. Pe piept avea cusută o reptilă de culoare neagră, iar fața era ascunsă în spatele unei glugi în formă de “V”. Ducea în spate un arc și o tolbă pentru săgeți. La cingătoare avea două pumnale de oțel, câte unul pentru fiecare mână. Îl scosese pe cel din partea dreapta și îl apropie de gâtul bătrânului.

Era rece, mai rece decât toate iernile pe care le-a trăit lordul Frey. Îi putea auzi respirația călăului său, dorea răzbunare și nimic din ce i-ar putea spune nu l-ar determina să se răzgândească. Vedea asta în ochii de reptilă din spatele glugii.

– Pentru tânărul lup?

Asasinul se apropie de urechea dreaptă și îi șopti:

– Nordul își amintește!

Pocalul de bronz căzu din mâna lui Walder Frey, iar vinul roșu se împrăștie pe aceeași pardoseală unde Robb Stark, Regele Nordului, își dăduse ultima suflare…

***

Cu această poveste îmi (re)declar loialitatea pentru Casa Stark din serialul Game of Thrones și mă înscriu în #UrzealaBloggerilor. Concursul organizat de Blogal Initiative şi HBO presupune alegerea unei familii din Westeros sau Essos pentru care ai lupta sau din care ai dori să faci parte.

Urzeala Tronurilor - Nordul își amintește!

Eu am ales familia Reed, una dintre cele mai vechi ale acestor ținuturi. Stăpână peste mlaștinile din sud-vestul nordului, membrii Reed au fost dintotdeauna loiali Casei Stark, administratorii de drept ai Nordului. Când Ned Stark a plecat la război împotriva Regelui Nebun, Howland Reed i-a fost alături și împreună au fost singurii supraviețuitori ai bătăliei de la Tower of Joy.

După moartea lordului Eddard, Howland Reed  își trimite cei doi copii, Jojen și Meera, la Winterfell. Misiunea lor este de a-l ajuta pe Bran să ajungă dincolo de Zid, unde vor trebui să găsească corbul cu trei ochi. Mai mult, Howland Reed primește ordine din partea Regelui Robb să împiedice intrarea armatei Lannister în regiunea nordică, iar mai târziu pun la cale un plan de recucerire a cetății Moat Cailin.

După ce Roose Bolton și Walder Frey îl trădează pe Robb Stark la Nunta Roșie, puține familii din Nord își mențin loialitatea față de familia Stark, ai cărei membrii sunt prezumați morți. Una dintre acestea este Reed, iar din această cauză consider că doar un membru al acestei familii are motivația și abilitățile necesare pentru a-l asasina pe Walder Frey în propria reședință. Numele acestuia este Michael Reed, unicul nepot al lui Howland Reed, care a jurat în fața Vechilor Zei că-i va pedepsi pe toți cei vinovați de moartea membrilor Stark.

***

Sezonul V din Urzeala Tronurilor a început pe 13 aprilie și poate fi urmărit pe HBO și HBO GO! Mai multe informații despre noul sezon puteți citi în articolul dedicat avanpremierei.

Valar Morghulis!

 

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

6 Comentarii

 • Reply 30.April.2015

  Andreea

  Ai reușit să-mi transmiți emoții și mult mi-aș fi dorit ca povestea ta să prindă viața printre filele cărților.

  Valar Dohaeris !

  PS: îți doresc să câștigi premiul cel mare

  • Reply 30.April.2015

   Mihai Cosmin

   Mulțumesc pentru apreciere și mă bucur că ți-a plăcut! :D

 • Reply 1.May.2015

  Emil

  Frumoasă expunere! Bravo!

 • Reply 11.May.2015

  miha

  Ai votul meu!
  Bafta!

  http://mishuella.blogspot.ro/

  • Reply 13.May.2015

   Mihai Cosmin

   Mă bucur că ți-a plăcut povestea și îți mulțumesc pentru vot! :)

 • Reply 17.November.2015

  Roxana

  Interesant film.

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.