Un stil de viaţă sănătos şi un alt mod de a slăbi

Mănâncă pentru a trăi, nu trăi pentru a mânca! spuse cândva, domnul Moliere. Şi câtă dreptate avea…

Un stil de viaţă sănătos şi un alt mod de a slăbi

Din păcate, generaţia tânără este slab informată în ceea ce priveşte acest domeniu. Foarte puţini sunt cei care chiar merg la un nutriţionist înainte să ţină o dietă care i-ar da total peste cap. Mulţi tineri fac alegeri alimentare greşite. Sau aleg să fie indiferenţi. Nu le pasă de cum se vor simţi în timp, nu le pasă de ce efect vor avea orele chiulite de la sport din liceu.

Ar trebui să fim mult mai atenţi la cum şi ce mâncăm şi mai ales la ce diete alegem să ţinem.

Am o cunoştintă care a slăbit enorm de mult. Cum a reuşit? După principiu aparent simplu: mănânc doar când îmi este foame. De asemenea, a încercat să aibă mese fixe pe parcursul zile, doar trei la număr.

Nu mai merge cu maşina decât atunci când face cumpărături mai mari, sau distanţa este prea mare pentru a fi străbătută cu piciorul. Acum merge pe jos la serviciu.

Adevărul este că nu nu se rezumă la un simplu mers, ci a descoperit un stil de mers ce arde mai multe calorii. El este mai rapid şi mai apăsat, pentru a putea antrena mult mai bine muşchii.

Pe mine în sine, nu m-a impresionat atât de mult partea cu mersul pe jos, ci partea pe care am ales-o să o împărtăşesc cu voi!

Tot ce trebuie să facă toată lumea este să mănânce, în primul rând, când îi este foame.

Dacă renunţăm la d-alde mâncatului în faţa serialului preferat, sau de plictiseală sau nervozitate, sunt sigură că oricare din noi am putea avea o siluetă normală.

Ce am mai observat, apropo pe slăbit, este că somnul ajută foarte mult. Nu o să încep să scriu teorii ce ţin mai mult de biologie, vreau doar să vă zic că somnul, în egală măsură, are o contribuţie la bunăstarea corpului tău.

Pare-se că nu este aşa de greu să te menţii la o greutate potrivită, nu? Şi nici nu trebuie să faci prea multe eforturi.

Voi ce alte metode de slăbit aţi mai încercat şi au funcţionat?

Distribuie:

Alice Mircescu

Pasiunea scrisului am avut-o de mică. Mi-a plăcut să experimentez cât mai multe domenii şi să pot scrie orice tip de text. Prin scris mă eliberez, vocea mea se face auzită şi prin articolele mele pot ajuta pe cineva aflat într-un impas al vieţii.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.