Ultimul vânător de vrăjitoare (2015)

Se apropie Halloween-ul şi odată cu această sărbătoare apar şi filmele cu tematica asemănătoare la cinema. Filmul acestei săptămâni este Ultimul vânător de vrăjitoare (The Last Witch Hunter) cu Vin Diesel în rolul principal.

slide-vrajitoare

Povestea îmbină fantasy cu acţiune şi ne descrie o lume în care vrăjitoarele există printre oameni de sute de ani, încercând să distrugă rasa umană. Kaulder (Vin Diesel) este eroul care o înfruntă pe regina vrăjitoarelor şi este condamnat de aceasta la viaţă veşnică.

Timp de sute de ani, Kaulder încearcă să păstreze pacea între cele două tabere, însă curajul îi este testat încă o dată, soarta umanităţii depinzând de acesta. Alte două apariţii importante care interpretează roluri de ajutor pentru Kaulder sunt Elijah Wood şi Michael Caine.

dacia-620x400

Povestea şi acţiunea nu se diferenţiază faţă de restul filmelor din această categorie, persistând clişeele chiar şi în punctual culminant. De-a lungul filmului ni se explică raportul vrăjitoarelor în rândul oamenilor pe parcursul a sute de ani, pornind de la arderea pe rug până la a trăi printre oameni, fără a-şi utiliza puterile.

Elijah Wood şi Michael Caine joacă roluri de preoţi care îl ajută pe Kaulder să facă lumea un loc mai bun. Cu toate că povestea are potenţial, acesta nu reuşeşte să fie exploatat la maxim.

vin-diesel-and-michael-caine

Vin Diesel se potriveşte cu rolul jucat, întruchipând un luptător neînfricat, isteţ şi protector faţă de cei din jur. Cu toate acestea, chiar şi personajului său nu i-au fost schiţate destul de bine anumite trăsături. Michael Caine, prin intermediul glumelor şi a carismei sale, susţine întregul scenariu.

O altă apariţie interesantă este cea a lui Rose Leslie, pe care majoritatea dintre noi o ştim ca Ygritte din Game of Thrones. Aceasta interpretează rolul unei vrăjitoare care îl ajută pe Kaulder să înfrunte forţele răului, având darul unei puteri deosebite în rândul vrăjitoarelor. Că tot am menţionat forţele răului, dezamăgitoare a fost şi prestaţia antagonistului, a cărei problemă de personalitate este asemănătoare cu cea a eroului, dându-mi impresia că este mai degrabă un sprijin pentru a-i evidenţia puterea lui Kaulder.

witch-hunter-diesel-fb1

Trebuie să recunosc că au fost câteva secvenţe care m-au făcut să tresar, iar animaţia în sine este una bună, fiind folosite efecte impresionante.

În concluzie, Ultimul vânător de vrăjitoare aduce pe ecrane o poveste despre vrăjitoare, diferită de cele de până acum, cu multe uşi deschise către o acţiune surprinzătoare fără ca acestea să fie valorificate la maxim. Însă, cred că este o alegere bună pentru această perioadă de Halloween, fiind un subiect mai puţin întâlnit cu această ocazie.

Ultimul vânător de vrăjitoare poate fi urmărit în cinematografe începând cu 23 octombrie 2015.

Părerea autorului

Distribuie:

Nicoleta Vasile

De câţiva ani am învăţat că, uneori, este bine să îţi înfrângi temerile şi să faci ceea ce nu ai fi crezut că ai putea. Am ajuns să scriu despre cărţi şi filme, să îmi exprim gândurile, să fac ceva din pasiune şi, printre altele, să construiesc amintiri alături de noi prieteni.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.


Nota noastră