Ucenic pentru crimă / Son of a gun (2014)

Un film care te va ţine cu sufletul la gură până în ultimul moment.

Ucenic pentru crimă Sun of a gun 2014

Sinopsis

JR (Brenton  Thwaites) a fost închis pentru şase luni. Acolo, el se loveşte de realitatea crudă şi încearcă să se facă pe cât de plăcut, pe atât de invizibil pentru ceilalţi deţinuţi, pentru a nu avea probleme. Brendan (Ewan McGregor) decide să îl ia pe puşti sub aripa sa şi să-l protejeze, în schimbul unui ajutor atunci când va fi eliberat.

SonofaGunPic#09

Despre Ucenic pentru crimă

Nu ştiu de ce, dar am o mare problemă cu concentratul. Chiar şi atunci când mă uit la un film, mintea mea tinde să se ducă în toate părţile şi să îmi creez alte cincizeci de scenarii simultane în cap, în paralel cu scena care rulează pe ecran. Pot spune cu o deosebită plăcere că Ucenic pentru crimă a fost printre puţinele filme care a reuşit să mă captiveze atât de mult încât realizam după zeci de minute că eu mă concentrasem doar la acţiunea filmului.

Ucenic pentru crimă Sun of a gun 2014 2

În prima parte a fost descrisă viaţa din puşcărie aşa cum este ea. Este un scenariu foarte apropiat de realitate, tocmai prin brutalitatea imaginilor şi a firului narativ. Spre exemplu, un lucru spre care se fac glume, dar nu am văzut o asemenea expunere în filmele recente, este posibilitatea relaţiilor sexuale între bărbaţii din puşcărie şi mai ales, violarea. Poate pare un subiect uşor hilar, însă am fost marcată de scena în care personajul principal, JR, este încolţit de trei bărbaţi de două ori mai mari ca el, care voiau să îl violeze. 

Ucenic pentru crimă Sun of a gun 2014 1

În film, în rolul dansatoarei Tasha, o putem vedea pe Alicia Vikander, pe care o putem vedea şi în filmul Seventh Son în rolul nepoatei lui Malkin, Alice. Se pare că o prind rolurile duble, unde este nevoită să joace pentru ambele tabere, iar la sfârşitul filmului afli pentru care parte lucrează, de fapt. Pot spune că îmi place modul ei natural de a interpreta un personaj şi cred că indiferent de rol, ea ar reuşi să îl joace perfect. 

Ucenic pentru crimă Sun of a gun 2014 4

Dacă tot vine Crăciunul, voi spune că puteţi lua bilete la acest film pentru prieteni şi iubiţi care au nevoie de filme pline de adrenalină, pentru un frăţior de peste 15 ani care nu vrea să primească doar dulciuri de la Moşul şi pentru taţii care ar dori să se destindă la un film bun.

Am menţionat faptul că este un film australian?

Filmul este distribuit în România de Ro Image 2000 şi PROROM, începând cu data de 26 decembrie 2014.

Distribuie:

Alice Mircescu

Pasiunea scrisului am avut-o de mică. Mi-a plăcut să experimentez cât mai multe domenii şi să pot scrie orice tip de text. Prin scris mă eliberez, vocea mea se face auzită şi prin articolele mele pot ajuta pe cineva aflat într-un impas al vieţii.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.