Tron: Moştenirea (2010)

Tron: Moştenirea (2010)Pe 17 decembrie 2010 s-a lansat în România filmul Tron: Moştenirea… în care absolut nimeni nu stă pe niciun tron!

Glumesc. E irelevant tronul de rege despre care vorbesc eu. Tron este de fapt un joc … şi un personaj. Iar “Tron: Moştenirea” nu-i de loc genul de film la care eu m-aş uita… dar iacătă: a fost genial!

Două ore de acţiune, aventură şi Sci-Fi, cu câteva efecte de te dor ochii şi o poveste foarte bine gândită (admir foarte tare oamenii care pot pune la punct poveşti atât de complexe!).

În Tron este vorba despre un tată şi un fiu. Tatăl creează o lume paralelă cu cea reală – o lume virtuală, o lume “a jocului” pot spune. Fiul, desigur, descoperă faptul că tatăl său a rămas captiv în propriul său joc video şi se duce să-l salveze. Quorra, personajul feminin de nelipsit, îi ajută în toată operaţiunea asta. (Cu ocazia acestui film am aflat şi eu cine-i Olivia Wilde – argh, ce drăguţăăă e!)

Filmul este bazat pe aceaşi veche idee care spune că ceea ce creăm (tehnologic vorbind) o să ne depăşească inteligenţa şi o să ne bată la funduleţul gol!

Filmul Tron este de fapt un remake al filmului mai vechi făcut în 1982 în care actorul principal a fost tot Jeff Bridges. Am căutat vechiul trailer şi am tras concluzia că în 30 de ani filmele noastre au evoluat foarte mult. :)

Eu am văzut filmul în varianta 3D la IMAX şi sincer să fiu nu cred că are vreun sens să-l vezi ne-3D.

Iacătă trailerul filmului din 1982:

Uite trailerul filmului nou, 2010:

Distribuie:

9 Comentarii

 • Reply 20.December.2010

  Cristi

  Şi coloana sonoră de Daft Punk = awesome? :D

  • Reply 20.December.2010

   Ariel Constantinof

   Was ok… Not super awesome, dar ok. :D (not my style)

   • Reply 21.December.2010

    Cristi

    Poate-s puţin subiectiv că Homework şi Discovery sunt 2 din albumele mele favorite. Well, okay, Discovery e un “all-time favourite” – Homework e bun da’ nu la acelaşi nivel.

 • Reply 6.January.2011

  Ronnie

  puncte tari: Jeff Bridges si Daft Punk
  puncte slabe: epicul actiunii slab pt un film din ziua de azi, scenariu sarac si dialogurile mai puerile decat un film de animatie Disney

  punctul maxim de penibilitate: reintorcerea la bine a lui Tron, care inainte sa dea lovitura de gratie eroilor, a aruncat o duma gen “mereu am fost cu utilizatorii” ori something (asta dupa 20 de ani de stat de partea cealalta)

 • Reply 6.January.2011

  Engineered

  Nu-i remake mă!

 • Reply 23.January.2011

  Catalin

  Si unde l-ai vazut in varianta 3D? Eu chiar ma intrebam ce filme 3D de la noi mai merita vazute

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.