Training de leadership

Brusc in România s-a lansat moda training-urilor. Toate firmele mari, organizaţiiler studenţeşti şi liceele, mai nou, au început să organizeze training-uri pentru angajaţi.

Dar de fapt ce sunt aceste training-uri?

Training-ul este un proces sistematic de dobândire de noi cunoştinţe, abilităţi şi atitudini necesare îndeplinirii mai eficace a atribuţiilor unui anumit post, prezent sau viitor.

Practic ce se întâmplă?

Un trainer, adică persoana care ţine un training, va veni în faţa voastră şi timp de câteva ore sau zile, va încerca să prezinte toate cunoştinţele sale despre un subiect într-un mod cât mai atractiv.

Cât ţine?

Depinde, de la câteva ore până la 2-3 zile.

Ce teme se vor discuta?

Orice subiect poate fi un potenţial subiect pentru un training. Pot fi training-uri de leadership, de public speaking, antreprenoriat social, team building etc. Subiectele sunt alese de conducătorii organizaţiilor în vederea specializării angajaţilor în acel domeniu.

De exemplu, pe 5-6 decembrie în Iaşi, Liga Studenţilor Electronişti va organiza un training de leadership. Acolo, timp de 2-3 ore, trainer-ul va încerca explicarea diferenţei dintre lider şi leadership, dintre echipă şi grup, dintre manager şi lider. Training-ul va avea o parte teoretică, în care se vor explica termenii şi diferite alte noţiuni, dar şi o parte practică în care participanţii vor putea aplica ce-au învăţat, exersându-şi calităţile de lider. Participanţii vor putea să conştientizeze potenţialul şi calităţile lor. De asemenea, ei vor putea coordona proiecte de o calitate mult mai bună.

Grupul ţintă este reprezentat de studenţii din anul I şi II din Iaşi. Taxa de participare este de 5 ron. Înscrieri pe http://www.liga-etc.ro.

De ce sunt training-urile importante?

În primul rând pentru informaţiile accumulate care-ţi vor fi utile tot restul vieţii. În al doilea rând, la sfârşit vei primi o diplomă de participare care atestă participarea la training şi care poate fi anexată la CV.

Deci, vă aşteptăm

Distribuie:

Echipa

AmDoar18Ani.ro este un blog colectiv ce îşi propune să informeze tinerii liceeni. Îi vom ţine la curent cu evenimente care mai de care mai interesante, ce îi vor ajuta să îşi petreacă într-un mod folositor timpul liber.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.