Totul începe acasă, cu o mână de ajutor

Ce poate fi mai frumos decât să-i poţi ajuta pe cei din jurul tău? Asta mă gândeam când eram mică şi îmi plăcea să cred că faptele mele bune pot schimba viaţa oamenilor. De-a lungul timpului, nu pot spune că am făcut schimbări semnificative în vieţile oamenilor aflaţi în nevoie. În afara lucrurilor mărunte, nu cred că am avut puterea şi ocazia de a face ceva cu adevărat de apreciat.

Totul începe acasă, cu o mână de ajutor

Dar, acum a venit momentul! Am ocazia de a ajuta la renovarea şi eficientizarea energetică a caselor din cadrul SOS Satele Copiilor (Calea Floreasca 165), implicându-mă în programul Totul începe acasă!, derulat de GDF SUEZ Energy România, Fundația GDF SUEZ și Habitat for Humanity România.

Vineri, 13 iunie, voi merge pe şantier, acolo unde voi lucra la izolaţia exterioară a celei de-a şaptea case dintre cele doisprezece în care trăiesc 80 de copii împreună cu mamele lor sociale.

Casele au fost date în folosință acum 20 de ani și nu au mai fost renovate de atunci, iar în prezent ele sunt într-o stare avansată de degradare și au un consum energetic ridicat.

Programul de reabilitare, care face parte din platforma de responsabilitate socială a companiei GDF SUEZ Energy România, Energie pentru Fapte Bune, a început la finalul anului 2013 și continuă și în acest an.

Cu ajutorul celor 300.000 de euro, din partea GDF SUEZ Energy România şi a Fundaţiei GDF SUEZ, s-au finalizat lucrările de înlocuire a tâmplăriei exterioare și a ţiglei, cele de montare a centralelor termice la patru dintre cele douăsprezece case și înlocuirea acoperișului la şase case, iar acum urmează să se lucreze la izolația exterioară și înlocuirea acoperișului la cea de-a șaptea casă.

Şi tu poţi da o mână de ajutor

Cu această ocazie poţi face şi tu o faptă bună! Caut doi bloggeri care să vină cu mine pe şantier şi să muncească cot la cot cu voluntarii pentru a face o faptă bună şi pentru a schimba vieţile a peste 100 de oameni. Dacă vrei să mi te alături, scrie pe blog un articol despre importanţa faptelor bune care schimbă vieţi, după care lasă-mi un comentariu cu link către post-ul tău.

Cei doi bloggeri care mi se pot alătura trebuie să aibă o poveste care să ajute la schimbarea mentalităţilor, să scrie până pe 12 iunie, la ora 12:00, şi să îşi dorească cu adevărat să ajute nişte copii.

După ziua de vineri, unde se va munci de la ora 9, la ora 17, voi reveni cu poveşti de pe şantier şi fotografii cu rezultatele noastre.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.