Toamna se numară absolvenţii de liceu

Toamna se numară absolvenţii de liceu“Toamna se numără bobocii”, este una din multele vorbe de duh româneşti. Acum să nu înţelegeţi că nu-mi place ţara în care traiesc sau că nu sunt patriot. Din contră, iubesc conducerea actuală, mai ales că domnul preşedinte, hmmm… am uitat cum îl cheamă pe ăsta, dar sigur numele lui se termină cu escu, are planuri mari în ceea ce priveşte fetele.

“Aici este o şcoală care construieşte bărbaţi, chiar şi dintre studenţii care sunt femei”, a spus conducătorul gliei noastre. Eu, personal, îmi doresc un băiat, dar dacă nu voi avea norocul asta, nu-i nicio problemă, îmi trimit fetiţa la Academia Forţelor Navale şi se ocupă ei de restul.

Să revenim totuşi la vorba de duh amintită mai sus, că văd că am deviat de la subiect. În urma rezultatelor de la BAC de anul acesta eu propun ca proverbul să devină “Toamna se numără absolvenţii de liceu”. În modul ăsta, sesiunea din vară a examenului maturităţii (altă vorbă de duh) ar dispărea, iar toată lumea ar trăi fericită până în septembrie.

Astfel, în cele trei luni de vacanţă mămica şi tăticul ar mai avea timp să-i cumpere scumpului Goe câteva chestii care să-l ajute să depăşească zilele groaznice în care trebuie să înveţe. Ar putea să-i ia un BMW nou, ca după ce termină de învăţat comentariul de la Moara cu noroc să meargă s-o seducă pe Ana călare pe 200 de cai putere sau ar putea să-i achite un abonement la SPA, că după atâta stat cu cartea-n braţe să nu facă riduri puişorului. Iar exemplele pot continua.

Dar, până una alta, aştept cu nerăbdare rezultatele sesiunii din toamnă şi am un mesaj cei care au ajuns în situaţia menţionată mai sus. Oameni buni dacă nu v-ar fi cocoloşit mami şi tati până acum poate că aţi fi făcut şi voi parte din cei 45% care au promovat BAC-ul din vară.

Cornel ne-a mai scris un articol în stilul lui caracteristic.

Distribuie:

2 Comentarii

  • Reply 4.September.2011

    Lenore

    cel mai slab articol citit pe acest site :(

  • Reply 8.September.2011

    Dexter

    defapt eu sunt de acord cu …autorul…..:D…..domnul al carui nume “se termina sigur cu escu, ” a intors tara asta pe dos ,dar nu e numai vina lui , ci si a profesorilor si a parintilor ,care isi educa copii ca…pe “domnul Goe” ! ;)

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.