Timişoara aduce TEDx mai aproape de tineri

TED oraganizează pentru prima dată un eveniment dedicat tinerilor şi are ca scop promovarea unor oameni excepţionali, cu idei nemaipomenite.

Timişoara aduce TEDx mai aproape de tineri

Cu alte cuvinte, între 19 şi 20 noiembrie, la Timişoara va avea loc un eveniment cu tineri, pentru tineri. Participanţii vor fura meserie de la cei 15 invitaţi şi vor avea şansa de a învăţa cum să creeze design de produs, sau fashion design pentru vedete internaţionale, cum să fotografieze Universul, sau cum să creeze aplicaţii mobile şi roboţi. Toate acestea în cadrul celor 10 workshop-uri pregătite de organizatori.

De altfel, un workshop super interesant este ţinut de Daniel Kish, un om care ne va învăţa ştiinţa din spatele ecolocaţiei umane, care le permite oamenilor să “vadă” cu urechile.

Cu alte cuvinte, TEDxYouth@Timişoara îţi va da şansa de a învăţă, dar de a te şi distra. Eu una, abia aştept să ajung la Timişoara şi să încep să învăţ într-un mod inedit de la alţi tineri. De asemenea, abia astept petrecerile private, unde voi putea socializa cu ceilalţi oameni veniţi din multe colţuri ale ţării.

Prețul unui bilet este de 138 RON, iar cei care se înscriu până în 15 noiembrie vor avea 50% reducere, plătind doar 69 RON.

Biletul asigură intrare la toate sesiunile și workshop-urile, mâncare, participarea la petrecerea privată, posibilitatea de a schimba idei cu invitaţii și o reducere de 20% pentru următorul eveniment TEDxYouth@Timişoara sau TEDxTimişoara.

Pentru a vă înscrie la eveniment, intraţi pe pagina oficială a TEDxTimişoara şi completaţi formularul de înscriere.


Câteva detalii despre program şi invitaţi puteţi găsi mai jos:

• Eduard Schneider, unul dintre cei mai misterioșii producători muzicali români din anii ‘90 va veni împreună cu echipa lui cu care a filmat videoclipul viral “Timisoara Nighlife”, precum şi ultimul videoclip al vedetei Michelle Williams, fostă membră a Destiny’s Child;
• George Hora, producător muzical care a lucrat cu Puya, Sistem, Voltaj şi Kamelia;
• Vlad Temian, genialul elev care reuşeşte să unească grupuri diferite de tineri pentru a-i ajuta ca, prin colaborare, să-şi poată realiza cele mai îndrăzneţe proiecte;
• Virgiliu Pop, unul dintre puţinii specialişti în drept spaţial ai lumii, apreciat de BBC şi de celebra revistă New Scientist;
• Claudiu Lăzărciuc, artistul-inovator, singurul român care cântă la hang; peisagistul
• Andrei Condoroşi, cel care proiectează spaţii publice de interacţiune socială pentru oraşe;
• Adi Mihai Ionică și fratele său geamăn, creatorii Scorpionului Urban – un robot creat cu Arduino;
• Andrei Juravle, astronomul care vă va învăța cum să vă feriți de a cădea în capcana informațiilor științifice false despre Univers;
• Cătălin Negrea, designerul care încearcă să împace arta cu designul;
• Ion Risti şi Constantin Cristandu îi vor invita, la rândul lor pe participanţi, să ia parte la o experienţă inedită: să fie lipsiţi de vedere timp de o oră.
• Adrian Socaciu, tânărul care luptă pentru reînvierea mișcării sportive din universități și introducerea aceasta în circuitul sportiv internațional creând punți între mediul universital, cel privat, instituții și ONG-uri.
• Pop Radu Ciprian despre rolul cărților în era Internetului și cum a reușit să doneze un număr impresionant de cărți bibliotecilor.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.