The Purge: Anarchy (2014)

De astăzi intră în cinematografe un nou film The Purge care continuă povestea unei Americi în care lumea îşi poate rezolva toate problemele şi neînţelegerile pe parcursul unei nopţi, fără a fi responsabili pentru faptele lor, legale sau ilegale.

The Purge face referire la acea zi din în care care, timp de 12 ore, orice locuitor al Americii este liber să îşi verse frustările, să se răzbune, sau pur şi simplu să comită ilegalităţi, fără ca forţele de ordine să intervină. Odată sfârşite cele 12 ore de curăţenie, totul revine la normal.

În The Purge: Anarchy, ideea de bază este păstrată – în timp ce unii cetăţeni se baricadează în case pentru a supravieţui evenimentului anual, alţii îşi fac planuri şi îşi pregătesc terenul pentru a comite actele de violenţă. Leo Barnes (Frank Grillo) plănuieşte să iasă pe străzile Los Angelesului pentru a-l găsi pe cel care este vinovat de moarte fiului său, pentru a-l învăţa o lecţie şi pentru a-şi găsi liniştea sufletească prin răzbunare.

Povestea actuală introduce şi un grup de rezistenţă anti-Purge, care este împotriva sistemului şi care ar trebui să fie un element cheie al întregii producţii.

Folosind o privire de ansamblu, The Purge: Anarchy nu s-a ridicat peste medie la niciunul dintre capitole. Multe situaţii au provocat râsul spectatorilor, altele au fost previzibile, iar marea majoritate nu au lăsat fiori pe şira spinării, aşa cum era de aşteptat.

Foarte multe componente au fost introduse în scenariu, fără a fi concretizat scopul pentru care au fost utilizate. Momentele de tensiune au întârziat să apară, iar situaţiile de criză nu au pus prea mare presiune pe cele câteva persoaneje principale.

Ceea ce mi-a atras cu adevărat atenţia, a fost apariţia unor măşti şi a unor body paint-uri care erau într-adevăr spectaculoase. Cu toate acestea, singurul lucru care putea deveni înfricoşător a fost menajat de către producători şi a intrat în marea găleată de elemente prost gestionate.

De ce ai putea să vezi The Purge: Anarchy? Poate pentru o viziune distopică asupra lumii, în care să ai posibilitatea de a-ți face singur dreptate fără a fi pedepsit. Sau, poate eşti genul de persoană căreia îi place să urmărească cum un întreg haos este dezlănțuit pe marele ecran.

The Purge: Anarchy poate fi vizionat în cinematografele din întreaga ţară începând din 15 august, datorită celor de la Ro Image 2000.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.