The Masterpiece (2013)

Anul trecut am avut plăcerea de a asculta la Sala Palatului din București un concert simfonic spectaculos care a reprezentat un adevărat tribut al muzicii de film de la Hollywood. Cea de-a doua ediție Hollywood Music in Bucharest a fost un succes, dar totuși am simțit că i-a lipsit ceva… poate ceva de Zack Hemsey, sau mai mult Hans Zimmer.

The Masterpiece (2013)

Anul acesta, un nou spectacol asemănător, dar mult mai promițător, va avea loc la Sala Palatului din București pe data de 23 martie, de la ora 19:00. The Masterpiece, așa cum este denumit evenimentul, promite 140 de minute magice, în cadrul cărora spectatorii vor fi fermecați datorită îmbinării armonioase a muzicii de film cu lumini, lasere, video (pe display LED de 32 mp), elemente pirotehnice şi de coregrafie, precum și efecte speciale.

O producție sincretică de mare potențial a Orchestrei Simfonice Bucureşti, care datorită sprijinului acordat de nume importante din industria muzicii de film precum: Hans Zimmer, John Williams, Thomas Bergersen, Guy Farley şi Gerard Marino, vor putea prezenta publicului român unul din elementele esențiale ale unui film sau joc video de succes, coloana sonoră.

Evenimentul va avea parte și de doi invitați speciali: Tina Guo (U.S.A. – violoncel electric) și Uyanga (Mongolia).

Tina Guo este unul dintre cei mai inovativi şi talentaţi muzicieni din lume în arta violoncelului clasic şi electric. Solistă pentru producţii de renume precum Iron Man 2, Sherlock Holmes, Inception, Diablo III, Call of Duty, CSI:NY, colaborând cu artişti celebri precum Hans Zimmer, Carlos Santana, Kelly Clarkson, Stevie Wonder, Peter Gabriel, Josh Groban, John Legend și mulți alții.

Uyanga se remarcă prin vocea etnică extraordinară, fiind unul dintre puţinii muzicieni din lume experţi în stilul vocal mongolez ”urtiin duu”. Vocea sa a apărut în producţii Google şi Disney, Uyanga reuşind să îmbine armonios acest talent special cu muzica pop şi R&B.

Programul concertului urmăreşte să-i trimită pe cei aflați în sală într-o călătorie cronologică, de la formarea universului şi a galaxiilor până în viitorul îndepărtat, etapele călătoriei fiind următoarele:

  • începutul universului şi formarea galaxiilor (THE TREE OF LIFE)
  • Pământul de acum milioane de ani (OUT OF AFRICA)
  • Grecia antică (GOD OF WAR)
  • Imperiul Roman (GLADIATOR)
  • epoca medievală (DRACULA)
  • crime din secolul al 19-lea (SHERLOCK HOLMES)
  • arta figurativă – modernă (MODIGLIANI)
  • viaţa unor categorii sociale din Japonia interbelică (MEMOIRS OF A GEISHA)
  • alternativele istoriei unei religii (THE DA VINCI CODE)
  • viitorul în care subconştientul poate fi controlat prin vise (INCEPTION).

Finalul spectacolului promite a fi unul epic, deoarece va fi marcat de coloana sonoră din trilogia de succes a regizorului și producătorului Cristopher Nolan, Legenda Cavalerului Negru. Muzica din The Dark Knight Trilogy trimite către sentimente şi concepte umane general valabile în contextul în care trăim: sacrificiul pentru a schimba lumea în bine, diferenţele enorme sociale, comportamentul psihologic în fața terorismului, idealismul şi credinţa de neclintit care dezvăluie capacităţi umane uimitoare – puterea de autodepăşire, determinând acte de altruism extraordinare.

Prețul unui bilet la The Masterpiece variază între 50 și 300 lei, în funcție de sectorul dorit. Biletele pot fi achiziționate pe site-ul www.myticket.ro, din rețeaua magazinelor Diverta, din magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu și de la casa de bilete a Sălii Palatului.

Acestea fiind spuse, nu pot decât să vă îndemn să vă cumpărați un bilet pentru spectacolul de pe 23 martie, de la ora 19:00, la Sala Palatului din București și să vă urez distracție plăcută!

Pentru mai multe detalii puteți accesa site-ul oficial al evenimentului.

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.