“The Illusionist”

Un film ce mi se pare de departe foarte bun este “Iluzionistul“ (“The illusionist“), produs in anul 2006 in regia lui Neil Burger, aparut insa pe marile ecrane in Romania in 2007 si avand la baza mica opera “Eisenheim, iluzionistul” de Steven Millhauser. Actiunea se petrece in Austria anului 1900. Filmul debuteaza prin retrospectiva, cu o scena cu ce ii surprinde pe Sophie (Jessica Biel) si pe Eduard (Edward Norton), pe vremea cand erau doi copii ce isi promiteau iubire eterna si lucruri irealizabile.

Despartiti insa de familie, baiatul pleaca in lume in speranta ca va reusi sa devina un mare iluzionist, lucru ce se intampla dupa 15 ani cand acesta revine in Viena, sub numele de Eisenheim, un tanar magician misterios ce reuseste cu fiecare spectacol al sau sa impresioneze multimea. Se reintalneste cu Sophie, ducesa von Teschen ce ii este promisa Printului mostenitor Leopold si lupta impreuna pentru dragostea lor inca vie si pentru visul lor de a deveni invizibili, trecand peste obstacole dificile, peste putere, aliante, bani, politie si peste lumea ignoranta.

Mi s-a parut genul de film care te tine intr-un continuu suspans si pe care ai putea sa il revezi de oricate ori vrei fara sa te plictisesti, avand un sfarsit imprevizibil. Asa ca… ce mai astepti? Fa rost repede de film, cheama-ti cativa prieteni, cumpara o punga mare de popcorn si savurati impreuna 2 ore in care va veti bucura de prezenta unor mari actori si de o poveste cu adevarat unica.

Distribuie:

1 Comentariu

  • Reply 6.April.2008

    Trutzy

    hmm the prestige. sa te uiti si la ala :P e superb.

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.