The Dictator (2012)

The Dictator (2012)Umor. Sarcasm. Şi nu în ultimul rând, scene care se bucură de o mare libertate de expresie.

Filmul The Dictator, o continuare a cunoscutelor filme Bruno şi Borat, îl are în scenă tot pe actorul Sacha Baron Cohen, care îl interpretează de această dată pe un conducător al unui stat arab fictiv – Wadiya.

Dictatorul Aladeen este genul de om care are tot timpul dreptate, este cel mai bun actor, cel mai bun matematician şi este cel mai premiat om al lumii. În momentul în care îl contrazici, rişti să fii… hârşt!

Ajuns în America pentru a lua parte la o întâlnire ONU, în cadrul căreia trebuie să vorbească despre programul nuclear al tării pe care o conduce, acesta are neşansa de a beneficia de o schimbare de look şi astfel îşi pierde imunitatea politică.

Fiind un om care este ghidat de egoism, cruzime şi idei rasiale, dictatorul Aladeen urmează să aibă o serie de peripeţii tipice unui personaj creat de Sacha Baron Cohen.

Eu una am reuşit să mă amuz destul de mult la acest film. Deşi când am intrat în sală, eram conştientă că urma să văd un film pe al cărui umor nu credeam că o să îl gust.

Toate cele trei filme scoase de Sacha Baron Cohen până în prezent, abordează subiecte sensibile, dar într-un mod foarte diferit. El spune lucrurilor pe nume, fără a se gândi în prealabil dacă vor afecta pe cineva acţiunile lui.

Aşa că ne întoarcem la Dictatorul şi modul foarte pe faţă prin care Sacha Baron Cohen îşi exprimă părerea despre ţările arabe şi conducătorii ei. De asemenea, povestea filmului său a fost, într-o oarecare măsură, bazată pe o nuvelă de dragoste scrisă de fostul dictator arab Saddam Hussein.

Sinceră să fiu, recomand acest film, mai ales oamenilor care cred că nu vor gusta umorul lui Sacha Cohen. Pot spune cu o siguranţă că aceştia vor ieşi din sala de cinema cu zâmbetul pe buze, dar mai ales cu o serie de întrebări ideologice la care vor căuta răspuns în următoarea perioadă.

Filmul The Dictator are premiera astăzi, 18 mai, şi poate fi vizionat şi în Grad Cinema Digiplex.

PS: accesul persoanelor sub 15 ani este interzis. Pe parcursul filmului am început să înţeleg şi motivul. Dar cred că este genul de film la care aş fi încercat să intru «ilegal», nu că v-aş da idei.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.