The Change-Up (2011)

The Change-Up (2011)

Am plecat la “The Change-Up” cu inima îndoită. Văzusem acasă trailer-ul și mi-a fost teamă că voi pleca dezamăgită din sala de cinema. Spre bucuria mea, nu a fost așa! Probabil că cei de Universal Studios au ținut secret tot ce era mai amuzant.

Deși este clar că cei care au făcut filmul nu au putut găsi o cale de mijloc între comediile vulgare, de care ne-am săturat deja, și cele clasice, pot să spun că “Dacă aș fi… tu?” scapă de condiția de simplu remake al unor povești perimate.

Cu toate că sunt prieteni buni din clasa a treia, Mitch Planko (Ryan Reynolds) și Dave Lockwood (Jason Bateman), sunt doi oameni cât se poate de diferiți. Dave este un avocat de succes care de când se știe se zbate pentru a fi cel mai bun, neglijând-o chiar pe Jamie (Leslie Mann) frumoasa lui soție și pe cei trei copii. Pe de altă parte, Mitch este un bărbat imatur, veșnic mahmur care se vrea a fi actor.

Așa cum era de așteptat cei doi bărbați consideră că viața celuilalt este mai bună. Într-o seară, după o băută, aleg să urineze într-o fântână și să își mărturisescă unul altuia dorința de a fi celălat. În dimineața următoare se trezesc unul în corpul și viața celuilat.

Rolul de workaholic i se potrivește foarte bine lui Bateman, la fel cum cel de iresponsbil pare să fi fost creat special pentru Reynolds. Tocmai asta mi-a plăcut. A fost amuzant să mi-l imaginez pe Bateman purtându-se ca un imatur, tatuându-se și fumând chestii ilegale.

Cu alte cuvinte, în ciuda limbajului mult prea colorat și a scutecelor pline de substanțe maro, merită să mergi la filmul ăsta, mai ales dacă esti curios să vezi cum arată Olivia Wide în toată splendoarea ei, interpretând rolul Sabrieni, subalterna lui Dave.

Poţi vedea acest film în Cinematografele Movieplex, începând cu data de 18 august 2011.

Distribuie:

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.