The Boy Next Door (2015)

Tema principală a filmului The Boy Next Door pare a fi relația de natură sexuală dintre o profesoară și unul dintre elevii săi. Claire Peterson (intepretată de Jennifer Lopez) este nevoită să-și facă ordine în viață, după ce alege să se despartă de soțul infidel și să-și crească de una singură copilul, ajuns la vârsta adolescenței.

The Boy Next Door (2015)

Lucrurile devin mai complicate într-un astfel de peisaj, atunci când profesoara face cunoștință cu noul ei vecin, Noah (interpretat de Ryan Guzman). Cu un corp atent lucrat, un zâmbet șarmant și cu abilitatea de a recita din Iliada, epopeea scrisă de Homer în secolul al VIII-lea î.Hr., tânărul intră rapid în grație celei care urmează să-i fie și profesoară în noul an școlar.

Fiecare contact dintre cei doi dă frâu unor gânduri necurate, cu greu îndepărtate de conștiința profesoarei. Noah pare a fi singurul în măsură să-i aducă alinare lui Claire, iar într-un moment mai vulnerabil al acesteia, inevitabilul se produce. Noaptea petrecută împreună este intensă, dar nimic nu se poate compara cu urmările cauzate de aventura celor doi.

The Boy Next Door (2015)

[Re]Apariția unui astfel de film nu aș considera-o întâmplătoare, dacă analizăm numărul de cazuri în care un profesor sau o profesoară a întreținut relații sexuale cu unul dintre elevii săi, dezvăluite public la nivel internațional în ultimii ani. O faptă care este pedepsită și Codul Penal român (Art. 220 alin. 3) și care nu ar trebui văzută cu ochi buni, din cauza rolului important al dascălui în formarea educațională și psihologică a tinerilor.

Dar The Boy Next Door nu își propune să trateze o astfel de problemă, înlăturând elementele esențiale pentru o astfel de poveste: minoritatea tânărului sau o strânsă legătură formată în timp între profesor și elev. Filmul trece rapid prin prezentarea personajelor și a problemelor acestora, dar oferă detalii suficiente din punct de vedere vizual atunci când fructul pasiunii urmează a fi consumat.

Scena dintre Ryan Guzman și Jennifer Lopez este vulgară, dar și senzuală în același timp. Atracția dintre cele două corpuri atent lucrate aproape că uimește, iar unele voci spun că aceste trei-patru minute de atingeri și săruturi oferă mai multă satisfacție decât întregul film Fifty Shades of Grey.

The Boy Next Door (2015)

Odată cu sfârșitul acestei scene se termină și părțile mai bune ale acestui film, în continuare având loc un fiasco atât de mare încât ai de ales între două lucruri: ori te ridici și pleci din sala de cinema ori începi să râzi cu poftă de penibilitatea restului de scene.

Totul devine forțat, și nu vorbesc doar de plauzibilitatea restului de scenariu. Jennifer Lopez îți aduce aminte încă o dată de ce ar fi trebuit să rămână la cariera sa muzicală și că nu are nimic de oferit în afară de imaginea ușor hispanică. Iar Ryan Guzman, pe care nu pot să nu-l asociez cu Dorian Popa de pe ale noastre meleaguri, se pierde în nebunia personajului și ajunge să devină mai psihopat decât Joker în The Dark Knight.

The Boy Next Door (2015)

Scenariul scris de Barbara Curry, fost procuror în Los Angeles pentru zece ani, e incoerent, plin de găuri narative și total lipsit de inspirație. Reușește să insereze două, trei glumițe inteligente cu privire la aventura celor doi protagoniști, dar eșuează în mare stil spre sfârșit, atunci când în loc de un thriller erotic avem parte de o nouă continuare la Final Destination.

*Noroc cu cântecul lui Alex Clare, Whispering, de la credits care mai înlătură din agonia la care tocmai ai fost martor.

Din păcate, preconizez și un public pentru The Boy Next Door, dar pe care nu l-aș putea descrie în termeni evlavioși. În schimb, susțin că te-ai putea distra la acest film, dacă îți lași așteptările acasă și mergi şi cu o gașcă de prieteni la vizionarea lui! Penibilul va da naștere la umor, iar acel umor poate salva vizionarea.

The Boy Next Door eșuează la toate capitole, dar oferă satisfacție din punct de vedere vizual pentru câteva momente, indiferent cărei categorii de sex aparții. Filmul intră în cinematografe pe 27 februarie 2015 și este distribuit de Ro Image 2000, cărora le mulțumim pentru invitație.

Vizionare plăcută!

Părerea autorului

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.


Nota noastră