The Boxtrolls deschide Anim’est 2014

Festivalul Internațional de Film de Animație Anim’est revine în această toamnă pentru al nouălea an consecutiv. Astfel, în perioada 3-12 octombrie, la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu şi Atelierul de Producţie, publicul românesc va avea ocazia de a viziona zeci de filme de animație și de a participa la workshop-urile, masterclass-urile, nopțile tematice de muzică și film, petrecerile sau expozițiile interactive plănuite de organizatori.

The Boxtrolls deschide Anim'est 2014

“La început de octombrie aruncăm pe ecrane sute de animații. Anul acesta având un număr record de filme înscrise la concurs, peste o mie, și misiunea de a le selecta pe cele mai bune a fost mai dificilă, dar foarte placută. Toate stilurile de animație consacrate precum și noi abordari ale genului vor fi prezentate în secțiunile competiționale ale festivalului” a declarat Mihai Mitrică, directorul festivalului.

La deschiderea festivalului din acest an va fi proiectat filmul de animație The Boxtrolls, ultimul proiect de anvergură al renumitului studio american Laika Studios. Cele două proiecții ale filmului, de pe 3 octombrie, de la ora 19:00 și de la ora 21:00, vor reprezenta premiera filmului în Europa de Est, el urmând să fie lansat în cinematografe la sfârșitul lunii octombrie.

Realizat de Laika Studios și distribuit de RoImage 2000, The Boxtrolls reprezintă cel de-al treilea proiect de lungmetraj al studio-ului american, după încântătoarele filme Coraline (2009) și ParaNorman (2012). Ultimele două au fost la rândul lor prezente la Anim’est, în 2012, atunci când Mark Shapiro (Head Of Entertainment Brand Marketing of Laika Studios) a dezvăluit o parte dintre secretele unui animații stop-motion de succes.

The Boxtrolls deschide Anim'est 2014

Cu același stil de animație horror stop-motion, The Boxtrolls îşi plasează acţiunea în Cheesbridge, un oraș scăldat în gloria epocii victoriene, ai cărui locuitori sunt obsedați de bogăție și statut. Legenda orașului spune că sub străzile sale pavate locuiesc trolii de cutie, niște monștri care noaptea se furișează afară din canale pentru a fura de la oameni lucrurile pe care le preţuiesc cel mai tare : copiii și brânzeturile puturoase.

În realitate însă, trolii de cutie sunt doar niște creaturi ciudate, dar inofensive şi simpatice, care se străduiesc să crească un băiat orfan numit Eggs. Iar atunci când un exterminator vrea să scape orașul de troli, Eggs trebuie să se aventureze singur în lumea de deasupra, pentru a-şi salva familia.

Abonamentele de 5 și 10 proiecții, cât și cele de tipul Festival Pass pentru Anim’est 2014, au fost puse deja în vânzare pe site-ul Eventbook.ro. În luna septembrie, de pe același site, vor putea fi achiziționate și biletele pentru proiecţiile individuale.

Biletele şi abonamentele vor fi disponibile şi la casieriile cinematografelor Elvira Popescu şi Cinema Studio, pe toată perioada festivalului.

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.