The Born This Way Ball: Un spectacol bestial susţinut de Lady Gaga

Muzică, teatru, dans… lumini, un decor încântător şi lume cât cuprinde. Aşa s-ar rezuma seara pe care Lady Gaga a petrecut-o la Bucureşti, în Piaţa Consituţiei.

The Born This Way Ball: Un spectacol bestial susţinut de Lady Gaga

Nu aş fi crezut că o să spun vreodată asta, dar Lady Gaga chiar este un artist complet. Timp de mai bine de două ore a cântat, a dansat, a ştiut să întreţină atmosfera şi a spus poveşti de-a dreptul impresionante. A vorbit cu publicul, a ştiut să se facă plăcută şi a ales chiar câţiva fani din primele rânduri să meargă după concert în backstage sau chiar să urce pe scenă.

Ceea ce am văzut în seara asta a fost de departe ceva mai mult decât un concert, a fost un spectacol care a avut toate elementele unui adevărat musical în cinci acte. Cu o poveste bine structurată în spatele acestui show, Lady Gaga a pus fiecare melodie în valoare cu ajutorul decorului, al hainelor şi al dansatorilor, dar mai ales al mesajelor bine alese. Cântăreaţa a susţinut în timpul spectacolului “I am here beacause you created me”, replică ce făcea referire la mesajul de bază al turneului, apariţia unei noi rase.

The Born This Way Ball: Un spectacol bestial susţinut de Lady Gaga

Un spectacol ce a impresionat din punct de vedere vizual

Dacă la început şi-a făcut apariţia pe un cal îmbrăcat într-o armură medievală, animal ce părea real, dar care s-a dovedit a fi doar o maşinărie condusă de câţiva dansatori musculoşi, Lady Gaga a continuat reprezentaţia cu expunerea unei siluete foarte mari ale unei femei însărcinate din burta căreia a ieşit pe scenă. Aşa a marcat ea începutul melodiei “Born This Way”, moment în care a strigat “Romania, you were born this way!”, gest ce a emoţionat pe fiecare dintre noi.

Showul a continuat cu schimbarea ţinutelor şi a obiectelor ambientale, astfel că artista a mai adus pe scenă o motocicletă, hălci de carne, un tocător de carne şi apoi o canapea creată din acelaşi material (artificial, bineînţeles, toate fiind în mărimi supranaturale).

Ne-am bucurat de o adevărată prezentare de modă

Cântăreaţa a schimbat pe parcursul spectacolului 15 costume create de designeri celebri (Versace, Moschino, Armani), fiecare dintre acestea având un loc bine stabilit în întregul ansamblu de elemente. Atât dansatorii, cât şi Lady Gaga, au fost parcă desprinşi dintr-o prezentare de modă, lucru apreciabil, având în vedere că nu ai parte zilnic de aşa ceva.

The Born This Way Ball: Un spectacol bestial susţinut de Lady Gaga

Gaga ştie să cânte şi ne-a demonstrat-o din plin

Deşi uneori partea vocală a lăsat de dorit (a făcut playback?! sau sper să mă fi înşelat groaznic la partea asta), a avut momente solo în care ne-a închis gura. Da, Lady Gaga are voce, ştie să cânte şi ştie să se facă înţeleasă prin intermediul muzicii pe care ne-o dăruieşte. Pe mine m-a surpins plăcut cu melodia “Princess Die” cu care a reuşit să îşi exprime trăirile melancolice.

Spectacolul a surprins şi prin excentricitate

Fie că a fost vorba de vulgaritate, dansuri lascive şi cuvinte murdare, artista şi-a dorit să şocheze şi i-a reuşit negreşit (aici vedeam anumite influenţe a la Madonna). Dar cel mai neaşteptat lucru a fost dansul senzual între dansatorii musculoşi ai cântăreţei. Masculii se unduiau unii pe lângă ceilalţi, fapt ce cred că ar fi deranjat pe orice homofob român prezent la concert. Şi spun asta pentru că în Piaţa Consituţiei puteai vedea o sumedenie de oameni provenind din medii diferite, de toate vârstele şi toate culturile.

The Born This Way Ball: Un spectacol bestial susţinut de Lady Gaga

În clipele de recreaţie, Gaga a ţinut speach-uri inspiraţionale în care a sugerat că oricum am fi, de oriunde ne-am trage, toţi suntem la fel. Practic a vorbit despre discriminare, despre dorinţa de autodepăşire şi despre vise devenite realitate. De altfel, a spus că scena este locul său de inspiraţie, că se simte bine alături de fani şi că ei sunt cei care o ajută să creeze, iar momentul de final a fost marcat de replica “We will always be together”.

Per total, showul care face parte din turneul The Born This Way Ball este unul complet. O dată îl poţi vedea aşa, te poţi bucura de el şi îl vei păstra cu tine pentru tot restul vieţii.

Cu plusuri şi minusuri, spectacolul pe care Lady Gaga l-a susţinut la Bucureşti a fost unul extravagant şi, precum a spus şi ea, noi am fost cei care am adus-o aici şi sper că tot noi vom fi cei care o vom readuce pe tărâmurile româneşti.

[Sursă foto] [Sursă video]

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.