The big short (2015)

În weekend s-a lansat la cinema filmul Brokerii apocalipsei/The big short, o dramă biografică despre patru tipi care au prevăzut criza financiară din anii 2000.

The big short (2015)

Fiind vorba despre un film tehnic, acesta a fost presărat cu o mulţime de termeni de nedescifrat pentru cineva care nu activează în domeniul economic. Chiar dacă în film au fost inserate o serie de explicaţii amuzante pentru termenii pompoşi, mie mi-a fost destul de greu să ţin pasul cu logica din spatele desfăşurării acţiunii.

The big short (2015)

Şi cum eu am fost depăşită de subiect, am hotărât să-l iau la întrebări pe Mihai Cosmin care nu numai că a văzut filmul şi l-a înţeles, dar i-a şi plăcut.

E un film care arată că ignoranța poate duce la distrugere, zice el. Stau şi mă întreb dacă asta aş fi scris şi eu. Hmmm. Da, are logică. Am văzut ignoranţă în film, am văzut distrugere, mergem mai departe.

The big short (2015)

Un documentar, dar mai entertaining decat celelalte realizate pe tema crizei din 2008. Are mult sarcasm, în special la sfârșit când spune că totul se va schimba de acum încolo și apoi îți arată imagini că nimic nu s-a schimbat de fapt. Mie mi-a scăpat faza asta. Da, parcă a avut parte de sarcasm şi era o glumă plasată la final, dar nu am perceput-o la fel ca şi Cosmin.

Bale și Gosling mi-au plăcut foarte mult cum au jucat. Bale joacă rolul tipului care deși a încercat să avertizeze, toți l-au crezut nebun și acum în loc să-l asculte este investigat. Aici sunt întru totul de acord. Christian Bale a avut de interpretat rolul lui Michael Burry, un administrator al unui fond de investiţii, care căuta cele mai bune oportunități economice pentru a le exploata. A dus rolul într-o altă dimensiune. Am apreciat.

The big short (2015)

La final, după ce eu aveam o durere de cap de la încercările repetate de a înţelege măcar parte din subiectul central al filmului, Cosmin îmi spune că m-am distrat la film; preia un subiect încă sensibil pentru populație, dar prin mult sarcasm reușește cumva să devină atractiv și amuzant.

Dacă nu eşti convins de care parte a baricadei te vei afla (a mea sau a lui Cosmin) te provoc să mergi la cinema, să vezi filmul şi să ne laşi un comentariu.

Filmul este distribuit de Ro Image 2000 şi poate fi vizionat în cinematografele din întreaga ţară.

Părerea autorului

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

1 Comentariu

 • Reply 13.February.2016

  cetateanul tumentat

  “Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
  Îţi mulţumim pentru înţelegere.”

  Apreciez enorm acest lucru.

  DAR… unele comentarii pot fi corectate chiar de voi daca ajuta cu ceva nou articolul respectiv. Ati putea frumos sa editati cu ROSU comentariul scris gresit d.p.d.v. gramatical. Eventual sa lasati trimiteri spre DEX online in subsolul comentariului proaspat corectat.

  Pentru a aparea in cautari la Google sau in alte motoare de cautare, pentru a va face un public, pentru a deveni cunoscuti si a va mari echipa, aveti nevoie de comentarii. Chiar si “Later edit”. Ii spune SEO tehnicii respective. Si comentariile sunt doar o mica parte din ceea ce se numeste SEO (picatura cu picatura a venit potopul “lui Noe”). Probabil Cosmin stie despre ce vorbesc (sunt termeni tehnici)… :)

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.


Nota noastră