The Amazing Spider-Man (2012)

The Amazing Spider-Man (2012)Acţiune. Spuspan. Comedie. Dramă. Dragoste. Şi câteva lacrimi vărsate spre final. Cam asta pot spune despre Spider-Man la o primă analiză succintă.

Dar să o luăm pe rând. Cel mai mult s-au surprins scenele amuzante. Jur că am râs în hohote minute bune vizionând acest film. Din câte îmi aminteam, celelaltre producţii nu au fost aşa comice şi consider că The Amazing Spider-Man a adus astfel un mare plus desfăşurării poveştii.

Scenele de acţiune au fost realizate ca la carte, iar Spider-Man a surprins din nou prin agilitatea sa, mai ales atunci când fugărea infractorii şi încerca să salveze situaţii-limită. Aici poate fi menţionat formatul 3D care a ajutat la realizarea cu succes a acestor momente.

Tot la categoria acţiune aş putea aminti şi suspansul în care m-a ţinut filmul. Au fost multe momente în care am rămas cu sufletul la gură, iar timpul se oprea în loc pentru a face în minte diferite scenarii despre cum s-ar putea termina acţiunea. De multe ori am fost surprinsă văzând că filmul continua altfel decât îmi imaginasem, iar asta era un lucru bun, zic eu.

Inevitabile au fost şi momentele în care îmi doream ca o scenă să aibă un final fericit, dar acţiunea să ajungă la un deznodământ dramatic. Deşi ştiam că nu mă duc la un film cu happy-ending, sau cu floricele pe câmpii şi oameni care se plimbă fericiţi printre ele, mi-ar fi plăcut ca mai toate firele poveştii să aibă un final fericit.

Eh, şi am ajuns la partea ce mai interesantă (mă aştept eu!). În rolurile principale nu am mai dat de biencunoscuţii Tobey Maguire şi Kirsten Dunst, ci de doi actori super sexi! Este vorba de Andrew Garfield şi de Emma Stone. Cei doi au făcut o treabă foarte bună! Au jucat super bine, arată exatrordinar şi sigur vor aduce mulţi fani, respectiv fane în cinematografe!

The Amazing Spider-Man (2012)

Şi că tot am menţionat frumoşii actori, este bine să pomenesc şi de povestea lor de dragoste din film. Colegi de clasă fiind, se îndrăgostesc unul de altul şi, timizi din fire, le e frică să facă un prim-pas. Povestea tipică dintre un el şi o ea a filmelor americane, dar care aduce zâmbetul pe buze negreşit.

Povestea lui Spider-Man nu se îndepărtează foarte mult de povestea ştiută din copilărie, sau din filmele anterioare. Dar, după cum era de aşteptat, scenariul trebuia să vină cu ceva nou. Nu avea sens să se lanseze un film identic cu celelalte trei. Aşa că, din punctul meu de vedere, fără să se îndepărteze mult de povestea originală, The Amazing Spider-Man a venit cu elemenete suplimentare care mai mult m-au bucurat decât să mă întristeze.

Închei prin a spune că există şi învăţăminte în toată această nouă peliclulă lansată. Voi face mai jos o listă cu poveţele din film:

  • Aşa cum se întâmplă şi în viaţa reală (şi chiar în România) oamenii îşi canalizează atenţia şi energia negativă pe distrugerea faptelor bune ale oamenilor şi nu se concentrează pe rezolvarea adevăratelor probleme.
  • Într-o luptă (fiind privită mai mult la nivel metaforic) iese învingătoare persoana mai mică şi căreia nu îi dai prea multe şanse atâta vreme cât are un scop bine definit şi îşi urmează calea pe care a ales-o.
  • Nu este bine să te ghidezi după aparenţe, ele înşeală în cea mai mare parte a timpului.

Vă recomand cu căldură să vedeţi filmul şi să descoperiţi singuri şi alte învăţăminte, pentru că sigur mai sunt şi altele. The Amazing Spider-Man rulează în varianta 3D în Cinema City Cotroceni, la Samsung IMAX, începând cu 13 iulie.

PS: Rămâneţi în sala de cinema şi după ce începe prima parte a genericului, altfel riscaţi să pierdeţi un element important al filmului.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.