Terminator Genisys (2015)

Povestea Terminator continuă şi de această dată cu o parte dintre personajele binecunoscute. Acum, John Connor îl trimite pe unul dintre soldaţii Rezistenţei Umane, Kyle Reese, înaoiu în anii ’80 pentru a salva omenirea. Pe ultima sută de metri, atunci când se află în procesul de teleportare, un eveniment neprevăzut schimbă total cursul firesc al lucrurilor, iar Kyle ajunge într-o lume de nerecunoscut.

Terminator Genisys (2015)

Cu cel de-al cincilea film din serie, Terminator Genisys continuă să captiveze fanii şi să le ofere acestora o portiţă de întoarcere în timp. În film îl întâlnim pe vechiul “Pops”, un Terminator model T-800, care are ca scop să o protejeze pa Sarah Connor, dar şi alte modele de roboţi care sunt deghizaţi sub aspecte umane. De această dată filmul tratează experienţa lui Kyle şi momentele în care decide să se reîntoarcă în timp pentru a o salva pe mama lui John Connor.

După diferitele incidente din filmele precedente, acum Terminator trebuie să o protejeze atât pe Sarah, cât şi pe Kyle, care au ca ultim scop împiedicarea Zilei Judecăţii.

Terminator Genisys (2015)

Terminator Genisys este presărat cu umor, fapt care îl face un film plăcut. Nu de puţine ori spectatorii au râs cu gura până la urechi atunci când pe ecran Arnold Schwarzenegger îşi etala zâmbetul pseudo-uman.

Fiind o fană a genului încă din copilărie, pot spune că m-am bucurat la vederea bătrânului Schwarzenegger. Intepretarea a fost pe meritul aşteptării, iar replicica mult aşteptată, “I’ll be back“, a fost una care a impresionat majoritatea cinefililor.

Ceea ce mi-a atras atenţia a fost apariţia actriţei Emilia Clarke, pe care o cunoaştem cu toţii din faimoasa producţie Game of Thrones. Recunosc că mi-a trezit nu de puţine ori amintiri din ţinutul Westeroes, dar am reuşit să trec cu vederea aceste flashback-uri şi m-am bucurat de interpretarea pe care ea a oferit-o personajului ei.

Terminator Genisys (2015)

Scenele de acţiune au fost bine conturate, iar asta a dat dinamism întregului scenariu. Luptele dintre roboţi nu s-au încadrat în cele mai reale înfruntări posibile, dar acest lucru ar putea fi exploatat în următoarele producţii.

Deşi am avut parte de o poveste previzibilă, momentele de plot twist au fost de apreciat şi au făcut ca întreaga realizare să fie una care să te ţină captivat până în final. Nici efectele speciale nu au fost tocmai ce ne aşteptam de la un film contemporan, dar acest lucru a putut fi trecut cu vederea de către nostalgici.

Această nouă peliculă din seria Terminator este prima parte a unei noi trilogii anunţate de Paramount. Practic, lansarea din 2015 redeschide seria Terminator care va fi continuată cu alte două sequel-uri programate pentru 2017 şi 2018.

Aşadar, Terminator Genisys readuce pe marele ecran o poveste veche, ce a captivat publicul ani la rândul şi care este la fel de palpitantă precum o ştiam. Efectele speciale nu sunt tocmai în pas cu vremurile noastre, dar personajele, plot twist-urile şi întreaga acţiune te vor ţine în scaunul de cinema pe tot parcursul filmului.

Eu una aştept cu entuziasm următoarele două filme. Iar până atunci sper să se rezolve cele câteva probleme pe care le-am putut observa cu toţii în această nouă producţie.

Filmul Termiantor Genisys a fost a apărut în cinematografele din România pe 3 iulie 2015, datorită celor de la Ro Image 2000.

Părerea autorului

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.


Nota noastră