TED (2012)

Când auzi de un film care are ca personaj principal un ursuleț de pluș te gândești instantaneu la un film de animație sau la unul pentru copii, corect? Acest lucru nu este valabil și pentru noul film al lui Seth MacFarlane, TED!

Ted, ursulețul de pluș, nu este doar acea jucărie care este găsită în dimineața de Crăciun sub bradul împodobit lângă celelalte cadouri și care devine cel mai bun prieten al unui copil în perioada copilăriei. Acest Ted are o calitate ce îl deosebește de celelalte jucării de pluș, el poate vorbi!

Bine, Ted poate vorbi și acum poate te întrebi de ce am spus ca filmul este destinat adulților și nu copiilor? Răspunsul este că de-a lungul timpului persoanele se schimbă, iar acest lucru se întâmplă și cu acest personaj. El ajunge să crească și să se dezvolte din punct de vedere psihic cot la cot cu stăpânul său John (interpretat de Mark Wahlberg), ajungând astfel, după aproximativ 30 de ani, o persoană normală. Îşi petrece timpul tolănit pe canapea şi urmăreşte emisiunile favorite la televizor, înjură ca un birjar, goleşte sticle de bere una după alta, agaţă prostituate și fumează marijuana.

Poate aceste lucruri pentru o jucărie n-ar fi o problemă atât de mare, dar pentru ‘his thunder buddy’ (John) este, deoarece prietena lui, Lori (interpretată de Mila Kunis) așteaptă ca iubitul ei să se maturizeze şi să îşi asume responsabilităţi de adult după cei patru ani de relație. Astfel John este pus într-o situație delicată de a-i cere prietenului său cel mai bun să se mute din apartament și să încerce să se pună pe picioare.

Vocea ursulețului Ted este dată de Seth MacFarlane, personaj ce este foarte cunoscut datorită animației TV Family Guy pe care o produce. Seth și-a creat un nume în domeniu datorită faptului că în producțiile sale face glume cu referire directă la diverse personalități și evenimente din istoria omenirii, fără să se ascundă în spatele unor mecanisme de protecție împotriva eventualelor litigii ce pot apărea în timp. Acest lucru are două efecte: unul pozitiv, să spunem, de a fi înțeles în mod corect de către public și unul negativ, de a stârni foarte multe reacții dure din partea persoanelor pe seama cărora glumește, bisericii și nu numai.

Dar acest lucru îl face unic și îi conferă această popularitate de care se bucură show-urile sale, iar TED nu este nicio excepție. În film vei avea impresia de multe ori că vizionezi de fapt un lungmetraj Family Guy deoarece glumele au aceeași tentă, iar vocea ursulețului Ted este asemănătoare de foarte multe ori cu cea a personajului Peter Griffin sau cu cea a lui Stewie Griffin din animația menționată mai sus. Acest lucru nu este trecut cu vederea de către Seth MacFarlane, care la un moment dat se auto-ironizează datorită acestui fapt.

Filmul TED, interzis persoanelor sub 16 ani, este deja considerat comedia anului 2012, bucurându-se de un succes răsunător în cele două săptămâni de la lansarea lui în cinematografele de peste ocean!

Dacă ar fi să-i găsesc o parte mai puțin plăcută este aceea că spre final se aseamănă puțin cu filmul de familie Garfield (2004), dar acest fapt nu înseamnă neapărat că este un lucru rău.

Așadar, vă sfătuiesc să mergeți la cinematografe din data de 20 iulie pentru a vedea această producție mai puțin obișnuită și vă garantez că timp de aproximativ 100 de minute, veți avea parte de un tratament plin de râsete și lacrimi!

Nu uitați că pentru a vă cumpăra bilete la acest film difuzat în Grand Cinema Digiplex, puteți utiliza noua aplicație pentru smartphone-uri Cinemagia ce este dedicată utilizatorilor Vodafone, în premieră pentru România! (Pentru detalii click aici)

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

1 Comentariu

  • […] a fost una întortocheată, care porneşte la momentul în care Ted (un urs de pluş ce a prins viaţă la dorinţa arzătoare a lui John, pe când acesta era un […]

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.