Super, un festival cu filme, muzică şi artă vizuală create de adolescenți

Oricine, adolescent sau nu, este așteptat să vină, între 11 și 14 iunie, în București, la Super, festivalul de filme făcute de adolescenți. Programul include evenimente diverse: pe durata celor patru zile vă așteaptă proiecții de film la Cinema Studio, o expoziție de artă vizuală la Plantelor 47, un curs de film cu criticul de film Ileana Bîrsan la Cărturești, petreceri și concerte la Lokal.

super

Startul festivalului îl dăm pe 11 iunie, la Plantelor 47, acolo unde va avea loc expoziția „COȘMAR”, cu fotografie, pictură, grafică, bandă desenată, instalații și un performance – toate într-o lumină obscură, potrivită cu tema.

Vineri, 12 iunie, deschidem oficial festivalul Super la Cinema Studio, printr-o selecție de filme în competiție. Tot vineri avem prima petrecere, la Lokal, unde vor urca pe scenă trupele „Haiducii” și „Kryptonite Sparks”.

Sâmbătă și duminică, pe 13 și 14 iunie, continuăm vizionările de filme la Studio. Pe lângă filmele din concurs, vă invităm și la secțiunile „Spoof Box” (parodii) și „Human Rights” (filme care tratează probleme sociale).

În ultima zi de festival, duminică, la Cărturești, criticul de film Ileana Bîrsan va vorbi despre cum ajung celebre scene din filme și despre diferențele din „copie” și „referință”. Festivalul se încheie cu decernarea premiilor și o nouă petrecere în Lokal.

Festivalului Super a continuat și anul acesta programele educaționale – douăsprezece liceeni participă în prezent la workshop-ul „Primul meu film documentar” organizat, în cadrul festivalului, de către Asociația Vira. Ei lucrează de aproape o lună la conceptul și la editarea propriului film documentar, iar scurtmetrajele lor vor fi proiectate sâmbătă, pe 13 iunie, la Cinema Studio.

Anul acesta în competiție au fost înscrise peste 100 de filme din România, SUA, Canada, Belgia și Suedia, iar în selecția oficială au fost păstrate aproximativ 50 de filme.  Ne mândrim și cu cei patru membri ai juriului: Patrick Brăila, Karin Budrugeac, Ivana Mladenović și Tudor Cristian Jurgiu.

Programul complet al proiecțiilor și evenimentelor conexe se găsește pe superfestival.ro.

Distribuie:

Echipa

AmDoar18Ani.ro este un blog colectiv ce îşi propune să informeze tinerii liceeni. Îi vom ţine la curent cu evenimente care mai de care mai interesante, ce îi vor ajuta să îşi petreacă într-un mod folositor timpul liber.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.