Summer Well Festival – ziua 1

Când să plec de acasă spre festival, pornește o ploaie torențială. Dă-i și schimbă-ți ținuta, treci la cizmele de cauciuc și îmbracă-te mai bine. Din fericire, când am ajuns acolo, nu mai ploua, dar oricum s-ar fi împărțit pelerine de ploaie dacă începea. Cel puțin așa speram.

Summer Well Festival - ziua 1

Zona mult mai frumoasă, mai curată și mai organizată ca la alte festivaluri organizate anul acesta. Păcat că ploaia a început înainte de festival, astfel încât s-a format mocirlă pe jos. Fericiți au fost cei cu cizmele de cauciuc!

Podul a fost cea mai amuzantă parte a campusului, dar și locul unde îți făceai cei mai mulți nervi. Pe pod puteau trece doar 15 persoane în același timp. Atunci când a venit concertul Luciei s-a format o coadă mare, iar toți oamenii care stăteau la rând erau foarte nervoși, țipau că de ce te băgai în față și că dom’ne, ei sunt cu copilul.

Când am intrat prima dată în zona de pădure era să calc pe… o rață! Ce căuta o rață în mijlocul drumului, numai organizatorii pot ști?!

Mult mai bine organizat, dar totuşi au avut nişte minusuri. Pe site-ul lor nu am găsit decât programul pentru concertele de pe scena mare… și atât! Hărți nu se dădeau, nimeni nu știa absolut nimic, nici măcar cine cânta… Din punctul meu de vedere, aici nu mi s-a părut normal ca și organizator să nu dai mai multe informații despre evenimentul tău pe site-ul oficial.

Față de alte festivaluri unde orice voiai să faci, costa, aici erau multe activităţi gratuite. Cea mai plăcută surpriză (nu doar pentru mine), au fost standurile free tattoo de la Orange. Da, genul de tatuaje de la concertele mari, care se fac cu șablon și un spray. Mi-am făcut două tatuaje, unul cu steluțe pe gât și unul cu Summer Well pe spate.

Summer Well Festival - ziua 1

Sursă foto: Orange România

Concursuri multe, cu premii interesante. Dacă voiai o rupere de ceea ce se întâmpla pe acolo, puteai merge să te dai drept rock star la standul cu Guitar Hero al celor de la Nokia.

Muzică bună, oameni foarte interesanți. M-am simțit ca în Londra, cu vremea de afară și stilul de îmbrăcăminte al oamenilor.

Culori neon, imprimeuri îndrăznețe, multe cizme de cauciuc, combinații aiurite, dar care, în ansamblu, arătau foarte bine. A fost o rupere de stilul României, oarecum rămas în urmă cu zece ani. Aseară ne-am putut sincroniza foarte bine cu cei veniți din afară.

Pot zice că festivalul Summer Well a fost ca o gură de aer pentru români. De la muzică, la modă, la locație… Totul era puțin peste nivelul nostru actual.

Am avut marea surpriză să văd și cântăreți români la acest festival, plimbându-se lejer printre noi, fără fițe, bucurându-se de atmosferă.

Summer Well Festival - ziua 1

Sursă foto: Bucureşti Optimist

Mulți copii mici, dar foarte stilați, care se pare că simțeau și ei muzica bună, deși nu o înțelegeau.

Foarte multă poliție la intrare, iar oamenii de la pază nu stăteau degeaba. Imediat ce m-am suit pe umerii lui, ca să văd mai bine, a venit un astfel de domn să mă supravegheze. Nu am luat-o ca pe o ofensă, ci ca pe o surpriză plăcută, pentru că ei erau atenți la oameni chiar și la 11 noaptea, pe beznă și în mijlocul mulțimii.

Pe scena de dincolo de pod, a cântat Lucia, pe care mi-am dorit să o aud live de când am descoperit-o pe YouTube. Micuță și firavă, cochetă și misterioasă, Lucia ne-a încântat cu vocea ei puternică. A fost o surpriză foarte plăcută. Lucia când s-a lansat era blondă, iar acum am văzut că s-a făcut oranj și chiar îi stă bine. Părea puțin emoționată, dar era foarte simpatică.

Ce mi s-a părut extraordinar, deși nu am dat decât de patru persoane cunoscute la Summer Well, a fost faptul că spre seară, spațiul era arhiplin! Foarte, foarte multă lume. Chit că nu ne știam, ne-a unit pasiunea pentru muzica bună.

Lumea care s-a speriat de ploaie, nu știe ce a ratat!

Pe voi v-ar opri ploaia să mergeți la un concert?

Surse foto: Orange România, Bucureşti Optimist

Distribuie:

Alice Mircescu

Pasiunea scrisului am avut-o de mică. Mi-a plăcut să experimentez cât mai multe domenii şi să pot scrie orice tip de text. Prin scris mă eliberez, vocea mea se face auzită şi prin articolele mele pot ajuta pe cineva aflat într-un impas al vieţii.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.