Summer Well 2016 – Tărâmul relaxării şi al muzicii

Vara asta mi-am propus să profit la maxim de fiecare clipă de distracţie. După terminarea încă unui ciclu de învăţământ am considerat că e momentul să iau fiecare festival la rând şi să petrec până dimineaţa. Dacă până acum nu am reuşit să mă ţin de program, în week-end a venit timpul pentru Summer Well 2016 şi am zis că acum e momentul!

Summer Well 2016 - Tărâmul relaxării şi al muzicii

La fel ca anul trecut, mă aşteptam să fie o serie întreagă de activităţi pe care să vreau să le trec pe lista de to do. Ştiam că vreau să profit la maxim de fiecare locşor amenajat pe Domeniul Ştirbey pentru vizitatori. Dacă de anul trecut rămăsesem datoare cu câteva locuri de experimentat, acum a fost momentul potrivit pentru regla conturile.

Summer Well 2016 - Tărâmul relaxării şi al muzicii

Deşi ştiam că am venit pentru distracţie, mi-a plăcut super mult că am avut posibilitatea de a alege între relaxare şi divertisment. Au fost momente când am simţit nevoia să stau pe marginea piscinei şi să observ oamenii care mă înconjoară, dar şi momente în care am zis că vreau să mă alătur liceenilor veniţi să petreacă aşa cum văd în filme.

Summer Well 2016 - Tărâmul relaxării şi al muzicii

Tatuaje, GIF-uri, Instagram… Aveai de unde alege felul în care le poţi arăta prietenilor cum te distrezi la festival. Iar ce mi s-a părut foarte mişto este kit-ul pe care îl primeai de la Orange la intratea pe Domeniul Ştirbey: o cutie care conţinea printre altele şi o baterie externă pe care să o foloseşti atunci când nu mai ai resursele necesare de a posta pe reţelele de socializare.

Summer Well 2016 - Tărâmul relaxării şi al muzicii

La cortul dedicat tehnologiei, o coadă imensă atrăgea atenţia asupra unei atracţii pe care cei mai mulţi voiau să o încerce: Virtual Reality. Puteai pentru scurt timp să renunţi la realitatea festivalului şi să intri în lumea virtuală, acolo unde te puteai da într-un roller coaster. Bineînţeles că mulţi au fost cei care şi-au dorit să încerce pe pielea lor experienţa, tocmai de aceea deseori se auzeau ţipete disperate care te puneau pe gânduri: Oare să stau şi eu la coadă să văd cum e?. Puţin mai retraşi, în acelaşi cort, erau câţiva roboţi care strângeau şi ei gură-cască. Sincronizaţi perfect şi cu nişte mişcări de invidiat, dansau ritmic timp de câteva minute, spre bucuria spectatorilor.

Summer Well 2016 - Tărâmul relaxării şi al muzicii

Dacă anul trecut nu am reuşit să mă aventurez în lumea Amococo, anul acesta i-a venit rândul experienţei în Miracoco. Mă bucuram ca un copil atunci când am intrat în labirint. M-am detaşat de lumea exterioară şi am profitat la maxim de acel spaţiul captivant. Simţeam că mă aflu în interiorul unui organism viu, care te ţine captiv în interiorul lui cu scopul de a te ajuta să te relaxezi şi să uiţi o clipă de locul în care te afi.

Summer Well 2016 - Tărâmul relaxării şi al muzicii

După experimentul cu luminariumul, am zis că nu pot trece rapid în starea de petrecere. Am ales să aloc puţin timp şi zonei de lounge, acolo unde puteai socializa, citi sau pur şi simplu sta degeaba. Nu neapărat pentru că de-asta vii la un festival, dar uneori merită să iei o pauză. Ştiu că în astfel de situaţii e mişto să simţi adrenalina, să te învârţi dintr-o parte în alta şi să descoperi locuri şi oameni noi… dar tocmai de asta am zis că pentru mine Summer Well e un tărâm al relaxării şi muzicii. Aici este locul în care eu pot să-mi iau câteva minute libere, fără să mă simt presată de timp sau de spaţiu.

Summer Well 2016 - Tărâmul relaxării şi al muzicii

Şi pentru că e genul de loc în care găseşti atmosferă pe placul tău, în zona de lounge se proiectează şi filme. Dacă nu cântă formaţia preferată pe scenă, aici poţi petrece câteva minute în compania unui film şi a unor prieteni care au acelaşi feeling de destindere.

Summer Well 2016 - Tărâmul relaxării şi al muzicii

Iar pentru când ţi-ai încărcat bateriile, cutreieratul este cea mai bună idee. Aşa am descoperit şi eu locul în care ies cele mai faine poze cu Summer Well. În dreptul podului, la câţiva metri depărtare, se afla o fântănă arteziană sub formă de evantai. Pe timp de zi era o plăcere să te uiţi la ea, dar noapte era de două ori mai plăcută experienţa. Asta pentru că se făceau proiecţii pe perdeaua de apă, spre încântarea celor prezenţi care voiau să importalizeze momentul.

Summer Well 2016 - Tărâmul relaxării şi al muzicii

Cât despre muzică, nu vreau să intru în detalii. Fiecare a venit în minte cu un set de artişi pe care voia neapărat să îi vadă live. Iar pe lângă aceia, a putut cu siguranţă să descopere şi noi plăceri muzicale.

Summer Well 2016 - Tărâmul relaxării şi al muzicii

Deşi am umblat în stânga şi-n dreapta, am reuşit să descopăr locuri noi şi oameni faini, am ajuns să cunosc fiecare colţ al Summer Well 2016… parcă totul s-a terminat mult prea repede. Simt că mai mergea încă o zi de festival. Până la anul, rămân cu experienţa-n suflet şi cu o serie de amintiri imortalizate.

[Sursă foto: Corina Niţescu]

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.