Star Taxi – o nouă aplicaţie în lumea taximetriei

… sau despre cum am descoperit cel mai nepriceput taximetrist.

Am întâmpinat în urmă cu ceva vreme o problemă cu aplicaţia, dar mai degrabă cu un şofer foarte neprofesionist şi de atunci am tot zis că vă voi scrie. Dar, odată ce trecea timpul, simţeam că nu mai are niciun sens să mă plâng de ceea ce păţisem.

Start Taxi - o nouă aplicaţie în lumea taximetriei

După ceva experienţă cu aplicaţia, învăţasem cam toate chichiţele de la Star Taxi: cum se comandă, cum se vede şoferul venind pe hartă, cum îţi spune că a ajuns… Iubeam aplicaţia! Credeam că le ştiu şi le-am văzut pe toate, dar până într-o zi!

Făcusem deja comanda şi aşteptam pe mica hartă să văd pe cineva că se oferă să vină să mă ducă la destinaţia dorită. Apare faţa unui şofer, accept cursa şi aştept să vină. Spunea că ajunge în 8 minute şi mi-am rezolvat ultimele treburi astfel încât să nu cumva să cobor mai târziu. Între timp mă tot uitam pe aplicaţie să văd pe unde se află şoferul şi să îmi dau seama de cât timp mai am la dispoziţie. Spre uimirea mea, şoferul stătea pe loc, în acelaşi punct de unde l-am văzut că trebuia să plece: Herăstrău.

Start Taxi - o nouă aplicaţie în lumea taximetriei

Când au trecut cele 8 minute de aşteptare şi am văzut că maşinuţa nu se clintise din faţa Herăstrăului, am decis să sun şoferul. L-am întrebat exact aşa: “Aţi ajuns?”, iar el mi-a spus uşor bâlbâit “Sunt foarte aproape, ajung în câteva minute, e aglomerat…”. Am zis să îl cred, deşi după această conversaţie am văzut că, pe hartă, punctul şoferului a început să se mişte. Deşi iniţial mă aşteptam să fie o problemă a aplicaţiei care nu încărca harta, mi s-a demonstrat că şoferul nu ştia să umble cu programul.

Am mai stat alte 8 minute… coborâsem deja în faţa blocului, văzând că taxiul se apropie foarte repede. Vedeam că se afla pe o stradă adiacentă şi mă bucuram că nu am aşteptat aşa mult (deşi trecuseră peste 15 minute de la efectuarea comenzii). Când să îl caut cu privirea (eu eram poziţionată în spatele unui bloc şi nu era posibil să vină mai multe taxiuri în acelaşi loc – şi da, era menţionat acest lucru în mesajul către şofer) mi-am dat seama că nu îl văd apărând. Consult iar aplicaţia şi când văd… şoferul se îndrepta într-o direcţie total opusă faţă de punctul meu de pe hartă.

Minute bune de aşteptare îmi demonstrează că şoferul este paralel cu taximetria!

Îl sun iar şi îi spun că se îndreaptă în altă direcţie, iar el îmi spune calm “Nu, acum intru în spatele blocului”. Deşi eu vedeam clar pe hartă că se duce în altă parte, traversează intersecţii de care îi spun că nu trebuie să treacă, el îşi continua drumul. După alte câteva minute de stat şi privit cu uimire şi dezgust la ecranul telefonului, observ că se opreşte undeva, într-un alt colţ al cartierului şi… inevitabil… mă sună: “Am ajuns!”.

Enervată deja că aşteptasem peste 20 de minute şi eram şi în foarte mare întârziere, îi explic faptul că nu a ajuns unde trebuie, că eu sunt în spatele blocului şi că nu este niciun taxi şi nu aş avea cum să nu îl văd şi că aştept de peste 5 minute acolo şi nu e nicio urmă de taximetrist. Îi spun totuşi, cu calm, că am încercat să îi dau indicaţiile necesare şi că nu a vrut să mă asculte şi a ajuns la aceeaşi concluzie: AJUNSESE ÎN ALTĂ PARTE!

A înţeles doar în momentul în care i-am explicat că am intrat într-un alt taxi. Tot un Star. Pentru că de când aţi apărut voi, aşa îmi aleg şoferii de taxi, sperând că vor fi oameni de treabă. Am anulat comanda pe care o aşteptam deja de peste 25 de minute şi am mers cu noul şofer căruia i-am explicat prin ce am trecut. M-a sfătuit să vă scriu, dar eram atât de supărată încât am decis că nu vreau nici măcar acest lucru să fac.

Greşeala se plăteşte… sau aşa ar trebui

Am aşteptat, în schimb, binecunoscutul mesaj în care trebuia să ofer rating şoferului în cauză şi după ce aleg steluţele şi scriu mesajul dureros de înţepător… aplicaţia mă anunţă “Nu puteţi oferi rating unui şofer cu care nu aţi făcut o cursă” (asta din amintite, acum nu pot vedea mesajul original)! Simţeam că îmi pică cerul în cap! Abia atunci am realizat că totul a fost în zadar, că am întârziat şi mi-am făcut nervi degeaba. Alţi oameni care ar fi putut trece prin acelaşi lucru nu puteau afla despre comportamentul acestui şofer.

Degeaba Star Taxi este un sistem genial, dacă şoferii care beneficiază de el sunt paraleli cu arta taximetriei.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

2 Comentarii

 • Reply 13.March.2013

  bnm nm

  taximetria nu e o arta, e o meserie pentru oameni prosti sau care doresc un ban in plus si …. atat

  • Reply 7.February.2016

   George

   Prost ești tu. Cu toate ca nu sunt taximetrist sunt dezgustat de afirmația ta. Țăran coclit ce ești.

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.