Spongebob: Aventuri pe uscat (2015)

Un film care te va intriga, indiferent de vârstă sau preferinţe. Spongebob şi prietenii săi te invită să parcurgeţi împreună drumul plin de aventuri pentru recuperarea reţetei secrete.

Spongebob: Aventuri pe uscat (2015)

Sinopsis

Întreg oraşul Bikini Bottom trece prin cea mai mare criză: reţeta de la burgerii speciali a fost pierdută! Spongebob  este nevoit să facă echipă cu duşmanul său de-o viaţă, Plankton, pentru a putea salva oraşul lor drag. Cei doi trebuie să iasă la suprafaţă pentru a putea găsi reţeta secretă. Acolo vor da nas în nas cu piratul Burger-Beard (Antonio Banderas), care îi va face să treacă printr-o serie de aventuri.

Despre Spongebob: Aventuri pe uscat

Am fost fană a desenelor animate Spongebob când eram mică. Mi se pare interesant ca după un desen animat aşa popular să fie făcut un film. Mi-a plăcut atunci când cei de la Family Guy au făcut asta, doar că ei s-au axat doar pe imagini de desene animate.

Filmul de faţă combină atât desenele animate, pentru secvenţele petrecute sub apă, cât şi secvenţele cu ei în variante 3D, la suprafaţă. Personal, nu pot spune că această tehnică mă încântă, deoarece este destul de obositor să urmăreşti un fir de poveste cu imagini simultane. Mi-ar fi plăcut mai mult ori un film de desene animate, ori un film modern, varianta Spongebob 3D şi sub apă.

Spongebob: Aventuri pe uscat (2015)

De asemenea, mi s-a părut complicat pentru un desen animat şi o sală plină de copii până în 12 ani, să nu fie filmul dublat. Sunt curioasă oare câţi copii din sală chiar au înţeles replicile. Spongebob oricum este, de fapt, un desen animat cu multe mesaje subliminale şi multe referinţe pe care doar adulţii le-ar putea înţelege, aşa că nu pot să îmi dau seama exact nici dacă îl pot numi un film pentru copii sau pentru adulţi.

Cred că din cauza încercării de a lărgi targetul filmului, s-a tăiat puţin din originalitatea desenelor, a glumelor puţin mai deocheate şi au încercat să îl facă film pentru familii.

Spongebob: Aventuri pe uscat (2015)

Glumele au fost destul de light, drept dovadă, la o fază amuzantă, în sală râdeam doar eu şi copiii. Glumele sunt mai mult în genul glumelor clasice ale desenelor animate pentru copii, cu răniri ale personajelor, sunete amuzante şi schimonosiri – altfel nu pot înţelege, dacă un copil nu ar fi ştiut engleza, de ce ar fi râs.

Spongebob: Aventuri pe uscat (2015) 280x157-swQSpongebob: Aventuri pe uscat (2015)

Pot spune că filmul este puţin psihedelic, care are anumite momente de succesiuni de imagini foarte colorate şi tripante. Filmul pare a fi un colaj făcut din părţi mai calme din desenul animate, părţile mainstream de film 3D şi părţile psihedelice, făcute de cineva care a consumat ceva mai mult decât popcorn şi suc.

Nu spun că nu erau amuzante şi ciudate, dar pentru copii cred că au fost destul de obositoare. Eu una nu aş putea să-mi las copilul să se uite la un film de acest gen. 

Singurul actor care apare în film este Antonio Banderas. Când eram mică nu ştiu de ce, credeam că este un actor răsărit. Nu îmi dau seama dacă personajul în sine a fost de vină, sau el nu mai poate străluci în rolurile filmelor de comedie, dar parcă aveam impresia că mă uit la una din miile de copii ale lui Jack Sparrow. Nici măcar nu era una din copiile foarte reuşite. Cred că puteau alege o altă tipologie de pirat sau puteau alege pe altcineva să îi joace rolul Căpitanului.

Spongebob: Aventuri pe uscat (2015)

Per total, filmul poate ar trebui revăzut pentru a putea fi înţeles mai bine. Personal, nu aş recomanda filmul copiilor sub 14 ani, ci mai degrabă, aş recomanda filmul persoanelor care vor să fie intrigate, să fie antrenate să găsească răspunsurile la întrebările ridicate de mine şi nu numai.

Spongebob: Aventuri pe uscat (2015)

Filmul este distribuit în România de Ro Image şi poate fi vizionat în cinematografe, începând cu 6 februarie 2015.

Apropo, mai e cineva care s-a uitat la desenele animate cu Spongebob când era mai mic? V-au plăcut? 

Părerea autorului

Distribuie:

Alice Mircescu

Pasiunea scrisului am avut-o de mică. Mi-a plăcut să experimentez cât mai multe domenii şi să pot scrie orice tip de text. Prin scris mă eliberez, vocea mea se face auzită şi prin articolele mele pot ajuta pe cineva aflat într-un impas al vieţii.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.


Nota noastră