Spectacol de neuitat la Balkanik Festival – ziua III

Ca la orice eveniment mare, în mod special la un festival, ultima zi este cea mai frumoasă şi mai bine organizată, atunci aşteptându-se să vină cea mai multă lume. Până și concertele cele mai mari sunt programate în ultima seară, la ore târzii.

Ultima zi de Balkanik Festival nu a făcut excepție: au reușit să facă publicul să fie foarte absorbit de muzică, impresionat de orice surpriză pregătită de organizatori.

Cei din grupul Barbarossa, au încins atmosfera la început, cu ritmuri care îi făceau pe oameni să danseze involuntar. Cei mai prinși de ritmuri erau copiii.

Barbarossa Samba Group

Ce m-a impresionat pe mine, fiind de altfel și primul meu spectacol de acest gen a fost jocul cu focul al trupei Crispus. Au făcut un spectacol incendiar (și la propriu, și la figurat), unde ne-au încântat pentru o vreme cu coregrafia, dar și curajul lor în a se exprima prin intermediul unor torțe aprinse…

Crispus

Cel mai frumos moment a fost atunci când am realizat că efectiv fiecare persoană din trupă zâmbea! Să vezi un om care trebuia să țină mintă și o coregrafie, cu tot cu instrumentele lor în flăcări, să zâmbească, sau să și fredoneze melodia, mi se pare genial!

Atunci când faci un lucru cu pasiune, se vede și este molipsitor!

Festivalul a fost închis de Baba ZuLa, care au făcut un spectacol extraordinar! Atunci când a coborât Murat Ertel de pe șcenă pentru a veni să cânte prin public, mi s-a părut un gest foarte prietenos.

Baba Zula

Să nu mai zic de citatele motivaționale pe care le dădea și tributul adus Mariei Tănase (iarăși, jos pălăria pentru vorbe, respect și prestanță!).

La acest festival am văzut mai mult persoane peste 20 ani, care știau exact pentru ceea ce au venit și chiar se distrau.

Chiar nu înțeleg de ce lumea este reticentă în privința culturii balcanice.

Ție cum ți se pare ideea de a se organiza anual un festival care să promoveze cultura balcanică?

Distribuie:

Alice Mircescu

Pasiunea scrisului am avut-o de mică. Mi-a plăcut să experimentez cât mai multe domenii şi să pot scrie orice tip de text. Prin scris mă eliberez, vocea mea se face auzită şi prin articolele mele pot ajuta pe cineva aflat într-un impas al vieţii.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.