“Simbolul pierdut” – Dan Brown

Simbolul pierdut - Dan BrownSimbolul pierdut este ultima carte aparută din seria cărţilor cu profesorul Robert Langdon. Această carte se dovedeşte a fi cea mai şocantă carte dintre cele trei. Dan Brown se ridică la înalţimea aşteptărilor cu o carte inteligentă.

Acţiunea cărţii se desfăşoară în decursul a 12 ore. O acţiune captivantă care nu are cum să nu te ţină lipit de carte.

Profesorul Robert Langdon primeşte un fax de la un mentorul său, francmasonul şi filantropul Peter Solomon, în care este chemat de urgenţă pentru o conferinţă la Capitoliul din Washington D.C.

Acţiunea ia o turnură neobişnuită în momentul în care mâna lui Peter Solomon este descoperită într-una din camerele Capitoliului. Langdon recunoaşte în simbolurile masonice de pe mână o invitaţie antică, menită să-l poarte pe cel care o primeşte în lumea demult pierdută a înţelepciunii ezoterice.

Profesorul acceptă invitaţia şi porneşte într-o cursă contra-timp pentru a-şi salva prietenul şi a descoperi secrete demult pierdute ale masoneriei.

Robert Langdon parcurge tuneluri subterane şi caută indicii în picturile unor masoni celebrii. Din punctul meu de vedere acţiunea este mult mai alertă şi mai complexă decât în Codul lui DaVinci.

“Simbolul Pierdut” a stârnit reacţii pozitive şi in presa americană:

“După fenomenalul succes înregistrat cu romanul Codul lui da Vinci, Dan Brown cu siguranţă nu îşi dezamăgeşte fanii. Simbolul pierdut abundă de coduri, secrete, răsturnări de situaţie şi incursiuni în ocultism şi în filozofii străvechi.” (Janet Maslin – New York Times)
“Aşteptarea a luat sfârşit. Simbolul pierdut a apărut – şi nu trebuie să fii francmason ca să-ţi placă la nebunie. Incitant şi spectaculos, ca o cursă în montages russes.” (The Los Angeles Times)
“Robert Langdon rămâne un erou fascinant – un savant cu sânge rece în situaţii limită şi cu reacţii pe măsură… Enigmele apar la tot pasul, iar locuri bine-cunoscute ne apar acum într-o altă lumină. O carte pe care o recomandăm cu căldură”. (Entertainment Weekly)
“O lectură captivantă, care ne dă peste cap ideile despre lumea pe care credeam că o cunoaştem.” (Newsweek)

Sper că v-am trezit interesul şi veţi citi cartea!

Distribuie:

Echipa

AmDoar18Ani.ro este un blog colectiv ce îşi propune să informeze tinerii liceeni. Îi vom ţine la curent cu evenimente care mai de care mai interesante, ce îi vor ajuta să îşi petreacă într-un mod folositor timpul liber.

8 Comentarii

 • Reply 24.April.2010

  Radu

  O pierdere de timp asemenea romane … Nici nu m-as fi asteptat la alta intriga decat gasirea unor “semne” pe un brat necunoscut si eroicul R.Langdon care salveaza viata a mii de oameni … tipic si lipsit de imaginatie . Din punctul meu de vedere oricine elogiaza asemenea romane are o cultura insufiecienta in materie de lecturi .

  • Reply 26.April.2010

   Teo

   aici nu e vorba de cultura in materie de lecturi… e vorba de preferinte. Daca mie imi face placere sa intru intr-o actiune antrenanta nu poti spune ca am o cultura insuficienta in materie de lecturi. Nu ai cum sa sti ce fel de romane mai prefer asa ca, chiar daca nu direct, nu ma mai face proasta. :)

   • Reply 26.April.2010

    Radu

    Dar a avea o cultura insufiecienta in materie de lecturi nu inseamna ca esti proasta/prost … ci pur si simplu .. nu ai .. atat .
    Si tocmai – preferinta in sine este cea care pune semnul intrebarii . Cat despre actiunea antrenanata o regasesti in N romane mult mai bune decat cele scrie de Dan Brown care dupa mine sunt un fel de manele ale literaturii . Pun pariu ca in curand se va apuca sa scrie o carte despre vampiri – ca tot sunt la moda .
    Nu vorbesc in necunostinta de cauza si asta pentru ca am citit unele romane ale acestui scriitor si mi s-au parut deplorabile – comparandu-le desigur cu altele care au fost departe de a avea asemenea vanzari . Este tipic insa ca marea-masa sa prefere lecturile mai facile din toate punctele de vedere .

    • 27.April.2010

     Teo

     Tin sa te contrazic, manelele literaturii nu sunt romanele lui Dan Brown care la urma urmei au un sambure de adevar si de ce nu, misticism ci cele cu vampiri si varcolaci si alte chestiuni total neadevarate. De ex nu prea ai cum sa compari Stephanie Meyer cu Dan Brown …. Ambii autori au best-sellere insa ale lui Dan Brown vizeaza o cu totul alta categorie de varsta ( nu pustoaice de 13 ani care il vor pe Edward Cullen legat sub patul lor).
     Preferintele iti ridica semnul intrebarii aici? Sincer, dragul meu, o carte in exista si informatii reale care sunt legate de istoria omenirii nu prea are cum sa-ti ridice semne de intrebare. Chit ca nu e o carte de istorie are destul de multe informatii folositoare, la fel ca si celelalte romane ale lui Dan Brown.

 • Reply 25.April.2010

  Cosmina

  “The Lost Symbol” o citeste o colega de clasa,foarte draga mie,in engleza.E destul de grea,dar si interesanta.Cel putin,asa mi-a spus ea,mie inca nu mi-a trezit curiozitatea..nu ma atrage.Good Luck!

 • Reply 27.April.2010

  Ronnie

  @Teo – sa nu crezi ca toate informatiile istorice din cartile lui Dan Brown sunt si reale ;) uite o mica mostra aici http://www.artline.ro/Cartea_lui_Dan_Brown__Codul_lui_Da_Vinci____fictiune_si_realitate-15180-1-n.html

 • Reply 3.May.2010

  Teo

  @ronnie, tocmai mi-am cumparat doua carti care contin tot ce e adevarat din cartile lui Dan Brown ( Ingeri si demoni sursele secrete si Codul lui davinci sursele secrete ambele de Jean Jaques Bedu, probabil o sa scriu si despre ele )

 • Reply 2.August.2010

  :)

  Intr-adevar, extrem de folositoare informatiile.. Dan Brown nu e nici macar literatura; e un rahat comercial care se vinde, asemenea carti sunt citite in special de tineri adolescenti.

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.