Seriale TV pentru adolescenți: Nimeni nu-i perfect

Dacă în articolul trecut v-am povestit despre cel mai în vogă serial TV pentru adolescenți, creat de americani, Glee, de data aceasta mi-am propus să vă prezint, sau să vă aduc aminte (dacă știați deja de el) de un serial de pe meleagurile noastre: Nimeni nu-i perfect.

Nimeni nu-i perfect este un serial românesc ce a avut prima difuzare în 2007, şi care îi are ca actori principali pe Dragoș Moștenescu și Emil Mitrache din binecunoscutul serial La Bloc, precum şi pe Sebastian Papaiani, Andreea Măcelaru Şofron. Dar, pe aceeaşi listă cu numele mari menţionate anterior se află și o trupă de tineri dornici de afirme: Liliana Petrescu, Cătălin Stelian și Adrian Simion.

Povestea care stă la baza serialului se învârte în jurul celor două familii: Chivu și Predescu.

Dan Chivu (Dragoș Moștenescu) este un tată șomer și divorțat, care locuieşte împreună cu fiul său în vârstă de 17 ani, Oaki, și cu fratele mai mare, burlacul aflat la cei 40 de ani, Vali.

După ce a fost dat afară de la vechea slujbă (asistent la un spital) Dan este nevoit să-și caute un loc de muncă pentru că îşi doreşte ca fiul său să continue studiile. Singura slujbă pe care o găsește este oferită de familia Predescu, care caută o asistentă pentru a avea grijă de capul familiei Ambasadorul Predescu (Sebastian Papaiani), ieșit între timp la pensie.

Pentru a putea obține postul, Dan își crează o nouă identitate, D-na Dana, o bătrânică simpatică cu experiență în domeniu menajului.

Vali Chivu este fratele lui Dan, un profesor de sport care predă la liceul la care învață nepotul său. Exact ca și în serialul La Bloc, personajul lui Emil Mitrache este acela al unui burlac ce are toate calitățile necesare pentru a cuceri orice femeie, inclusiv pe directoarea liceului unde predă, o femeie ce aduce uneori aminte de Cruela de Vil (și nu numai pentru faptul că numele personajului este chiar Cruela).

Acesta are sarcina grea de a-și ajuta fratele să se pună pe picioarele sale după finalizarea procesului de divorț și de a-și supraveghea nepotul și a-i da sfaturi pentru a nu ajunge ca tatăl său.

Oaki Chivu este un adolescent normal aflat la vârsta de 17 ani, leneș, visător și care intră numai în belele alături de prietenul său cel mai bun, Bobo (poate cel mai amuzant personaj care, în ciuda greutății sale corporale, el se consideră un gigolo gata să dea pe spate toate fetele pe care le întâlnește în cale).

Oaki este și o fire mai timidă, având o pasiune secretă pentru una din colegele sale de clasă, nepoata Ambasadorului Predescu, Simona. Aceasta este o fire total opusă lui Oaki, fiind foarte sociabilă și populară și având o relație cu cel mai popular băiat din liceu, Robert.

Ultimul personaj principal al serialului este Irina Predescu, fata Ambasadorului Predescu și mama Simonei. Irina este o femeie foarte frumoasă, inteligentă și serioasă, care își iubește fiica și tatăl atât de mult încât ar face orice pentru ei. Datorită trecutului său amoros zbuciumat, aceasta și-a pierdut încrederea în sine şi întâmpină dificultăţi în încercările de a începe o nouă relație.

După ce o angajează pe D-na Dana ca asistentă a tatălui său, aceasta îi devine cea mai bună prietenă, persoana căreia îi poate confesa orice lucru, dezvăluindu-i acesteia atât atracția pe care o are atât pentru Dan Chivu, cât și cea pentru Vali, fratele lui Dan.

Serialul este plin de triunghiuri amoroase (Oaki-Simona-Robert, Dan-Irina-Vali, Directoarea liceului-Vali-Irina etc.) dar nu este o telenovelă, accentul fiind pus pe scenele umoristice. Atât secvențele cu liceeni Oaki, Bobo și Simona cât și cele cu adulții Dan, Irina, D-nul Predescu și Vali reușesc să aducă zâmbetul pe buzele tuturor.

De-a lungul celor trei sezoane (cca. 175 de episoade de câte 25 de minute), Nimeni nu-i perfect a reușit să acopere golul lăsat liber după anularea serialul La Bloc, adresându-se unui public mai tânăr și impunându-se pe piață încă de la primele difuzări.

Așadar dacă vreţi să vedeţi un serial cu liceeni care să vă facă să râdeți timp de 25 de minute, sau dacă doriți să vedeți o variantă românească a filmului Mrs. Doubtfire, ori dacă vă este dor de La Bloc, atunci vă recomand Nimeni nu-i perfect!

Serialul îl puteți urmări pe pagina lor oficială de internet.

Nu uita să ne spui părerea ta despre acest serial și să ne recomanzi şi altele care ar putea intra la categoria Seriale TV pentru adolescenţi!

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

2 Comentarii

 • Reply 9.August.2012

  Andrei

  Știu că m-am uitat la un episod când eram ceva mai tânăr. Doamne… ce oroare.

  Combinație între Mrs. Doubtfire și La Bloc, făcut de Prima TV (care au o lungă tradiție în difuzat căcaturi gen Trăzniți în NATO) cu actori tineri, care joacă prost :)))

 • Reply 9.August.2012

  Paj#01

  Serialul acesta nu e nici măcar amuzant… nu-i nimic nimeni nu e perfect. Dar asta nu e o scuză pentru un serial prost. Cât despre Glee… mi se pare o glumă proastă. Kitsch la puterea n natural. Nu mai vorbește nimeni despre The OC? Sau Skins? Un serial românesc interesant a fost 17. Poate nu la fel de optimist precum Glee, dar mai puțin patetic și ostentativ decât Pariu cu viața – o altă melodramă ieftină. Greek avea potențial, dar a fost presărat cu clișee americane.

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.