Secretul – The secret in their eyes (2015)

Cel mai recent film lansat la cinema, Secretul, ne arată cum lupta cu nedreptatea este una extrem de chinuitoare.

Secretul (2015)

Într-o lume din ce în ce mai periculoasă, în care nedreptatea şi răutatea pot ataca în orice moment, armele de apărare sunt greu de ales, iar alegerea făcută se poate întoarce chiar împotriva ta.

Secretul (2015)

Jess (Julia Roberts) şi Ray (Chiwetel Ejiofor) formează o echipă de detectivi care lucrează la depistarea criminalilor care au contribuit la atacul terorist din data de 11 septembrie 2001. Aceştia sunt profund afectaţi când descoperă că fiica unuia dintre ei este ucisă cu brutalitate şi încearcă să găsească o cale de a-l descoperi pe ucigaş şi de a face dreptate.

Trebuie menţionat că acesta este un remake după varianta originală de origine argentiniană – El secreto de sus ojos (2009), în regia lui Juan Jose Campanella.

Deşi nu pare a fi prea incintant, cumva pe mine m-a surprins într-un mod foarte plăcut. Datorez acest lucru în mod special actorilor din prim-plan – Julia Roberts, Nicole Kidman şi Chiwetel Ejiofor – un trio cu multă substanţă. Pe lângă jocul impecabil al fiecăruia în parte, modul în care acţiunea a fost construită este încă un avantaj.

Secretul (2015)

În faţa ochilor, acţiunea ni se desfăşoară pe mai multe planuri: prezent-trecut şi relaţia dintre Ray şi Claire (Nicole Kidman). Cele două evoluează în paralel, destăinuind din ce în ce mai multe detalii, păstrând însă suspansul până la final. De-a lungul întâmplărilor treci printr-o multitudine de reacţii resimţite alături de personaje: veselia dintre cei doi membri ai echipei antiterorism, tristeţea la aflarea tragicei ştiri despre crima adolescentei, frustrarea şi dorinţa de a face dreptate în căutarea criminalului.

Secretul (2015)

Ceea ce mi-a plăcut în special la acest film a fost relaţia dintre Ray şi Claire. Acestui plan i s-a oferit o atenţie deosebită, fiind puternic corelată cu evoluţia situaţiei în privinţa crimei. Din momentul în care s-au cunoscut şi până în prezent, a existat o conexiune între cei doi pe care nu au reuşit să o depăşească.

Secretul (2015)

Julia Roberts dă dovadă încă o dată de abilităţile ei actoriceşti; ea aduce la viaţă un personaj extrem de puternic la interior şi fragil la suprafaţă. Momentele prin care trece aceasta ne dă de gândit despre modul în care noi am fi reacţionat în aceleaşi circumstanţe.

Aşadar, eu vă recomand să-l vizionaţi, chiar şi numai pentru distribuţia de succes. A apărut în cinematografe din 4 decembrie, distribuit în România de Ro Image 2000.

Părerea autorului

Distribuie:

Nicoleta Vasile

De câţiva ani am învăţat că, uneori, este bine să îţi înfrângi temerile şi să faci ceea ce nu ai fi crezut că ai putea. Am ajuns să scriu despre cărţi şi filme, să îmi exprim gândurile, să fac ceva din pasiune şi, printre altele, să construiesc amintiri alături de noi prieteni.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.


Nota noastră