Scurtmetraje pe bandă rulantă: Tom and Jerry: The Night Before Christmas (1941)

Scurtmetraje pe bandă rulantă revine în această săptămână cu trei ediții speciale dedicate sărbătorii de Crăciun! Mai exact, în fiecare zi din perioada 25-27 decembrie vă vom prezenta câte un scurtmetraj de animație care are ca temă principală Crăciunul sau care aduce aminte de magia sărbătorilor de iarnă.

Deoarece pe primul episod îl publicăm în noaptea de Ajun, alegerea nu poate fi alta decât Tom and Jerry: The Night Before Christmas (1941), regizat de celebrii animatori americani William Hanna și Joseph Barbera.

Scurtmetraje pe bandă rulantă: Tom and Jerry: The Night Before Christmas (1941)

Tom și Jerry este una dintre cele mai populare serii de desene animate realizate vreodată, un clasic în industria cinematografică, având puterea de a aduce zâmbete și bucurie până și celor mai pesimiste persoane dintre noi.

Celebra serie a fost creată la începutul anilor ’40 de doi dintre “uriașii” industriei americane de animație, William Hanna și Joseph Barbera. Aceștia, alături de Walt Disney, sunt responsabili pentru crearea celor mai iconice personaje din lumea desenelor animate, de la Mickey Mouse până la Tom și Jerry.

Scurtmetraje pe bandă rulantă: Tom and Jerry: The Night Before Christmas (1941)

Pornind de la relația naturală dintre un șoarece și o pisică, cei doi animatori de la Hollywood au reușit să ofere vreme de 18 ani cele mai bune exemple de “slapstick comedy”, un gen al umorului care implică multe lovituri de natură fizică aplicată personajelor. Împreună au realizat 114 episoade în perioada 1940-1958, muncă pentru care au fost răsplătiți cu opt nominalizări la Premiile Oscar, Secția Cel mai bun scurtmetraj de animație.

Una dintre aceste nominalizări revine și episodului cu numărul trei, prezentat în această rubrică și denumit The Night Before Christmas. Acțiunea se petrece în noaptea din Ajunul Crăciunului, sub lumina bradului împodobit și în preajma cadourilor lăsate de Moș Crăciun. Neastâmpăratul șoricel Jerry ajunge să-l supere pe motanul Tom, care se odihnea la căldura focului din șemineu, motiv pentru care această noapte liniștită se transformă într-o cursă de urmărire dintre cei doi.

Scurtmetraje pe bandă rulantă: Tom and Jerry: The Night Before Christmas (1941)

De-a lungul episodului sunt menționate câteva tradiții de Crăciun, cum ar fi interdicția de a deschide cadourilor de Crăciun înaintea dimineței de 25 decembrie, tradiția sărutului sub vâsc (originară din Marea Britanie) și lăsarea deoparte a tuturor neînțelegerilor și diferențelor.

În prezent seria Tom și Jerry a ajuns la episodul cu numărul 162, iar studio-ul american Warner Bros a anunțat că pregătește pentru anul 2014 un reboot al celebrelor personaje, împreună cu Cartoon Network.

Până atunci noi vă dorim să aveţi parte de un Crăciun fericit!

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.