Scurtmetraje pe bandă rulantă – Dji Death Fails (2012)

În așteptarea celei de-a opta ediții a Festivalului Internațional de Film de Animație, Anim’est, ce va avea loc anul acesta în perioada 4-13 octombrie, am decis să revitalizăm o veche secțiune a site-ului nostru. Aceasta se numește “Scurtmetraje pe bandă rulantă” și este dedicată acelei categorii din domeniul cinematografiei, care de multe ori este ignorată de cinefili.

Odată cu relansarea acestei secțiuni ne propunem ca, săptămânal, în fiecare zi de sâmbătă, să vă prezentăm câte un scurtmetraj mai mult sau mai puțin popular, momentan doar din domeniul animației.

Scurtmetraje pe bandă rulantă revine! Dji Death Fails (2012)

Prima animație pe care dorim să v-o arătăm nu aparține marilor studio-uri de animație Pixar, Dreamworks sau Disney. Ea se numește Dji Death Fails și este realizată în anul 2012 de către grupul Simpals din Republica Moldova! Acesta este al patrulea scurtmetraj de animație al companiei de peste Prut, care lucrează din 2008 la primul film de animație 3D din Republica Moldova, intitulat “The Gipsy”.

În regia lui Dmitri Voloshin, Dji Death Fails ne prezintă o zi “obișnuită” la serviciu a Îngerului Morții, denumit Dji. Un șofer neatent ajunge la spital fără mari șanse de supraviețuire, motiv pentru care Dji îl vizitează pentru a-l escorta spre Tărâmul de Dincolo. Dar lucrurile nu merg atât de bine pentru Îngerul Morții, deoarece doctorul şi pacientul se opun misiunii lui.

Scurtmetrajul de animație, care este unul foarte haios, are ca și coloană sonoră melodia “American Wedding” a formației Gogol Bordello (o trupă punk țigănească formată în New York).

Dacă sunteți curioși să vedeți cum arată studio-ul Simpals și persoanele care au lucrat la acest proiect, vă invităm să vizionați și următorul videoclip. Pe restul scurtmetrajelor create de cei de la Simpals le puteţi viziona accesând canalul lor de YouTube!

Sperăm că v-a plăcut scurtmetrajul Dji Death Fails și vă așteptăm săptămâna viitoare cu un un nou episod din “Scurtmetraje pe bandă rulantă”!

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.