Scurtmetraje pe bandă rulantă – French Roast (2008)

Săptămâna trecută am reluat secțiunea “Scurtmetraje pe bandă rulantă” cu animația vecinilor noștri de peste Prut, Dji Death Fails (2012). Săptămâna aceasta continuăm cu un scurtmetraj de animație nominalizat la Oscar, intitulat French Roast.

Scurtmetraje pe bandă rulantă – French Roast (2008)

French Roast debutează cu prezentarea unui afacerist morocănos care îşi bea cafeaua, fumează un trabuc şi citeşte secţiunea financiară a ziarului, într-o elegantă cafenea din Paris. Când un vagabond, care strânge cu un băţ gunoaiele de pe stradă, intră în cafenea, bogătaşul îl ignoră.

Curând omul de afaceri descoperă că el însuşi se află într-o situaţie jenantă, din cauză că şi-a uitat portofelul. Pentru a câştiga timp și a-şi da seama cum poate ieşi din încurcătură, afaceristul continuă să comande în acea cafenea.

Scurtmetraje pe bandă rulantă – French Roast (2008)

Scenariul și regia scurtmetrajului de animație poartă semnătura lui Fabrice Joubert, unul dintre tehnicienii de animație care au lucrat pentru studio-ul DreamWorks Animation în perioada 1997-2006. French Roast reprezintă primul scurtmetraj de animație realizat de Joubert, acesta fiind implicat de-a lungul în timpului în proiecte precum: The Prince of Egipt, Shark Tale, Despicable Me, A Monster in Paris și The Lorax.

French Roast a prezentat pentru prima dată pe 30 octombrie 2008 la Festivalul Voix d’Etoiles, fiind foarte bine primit de către public și critici. Având câteva titluri de cel mai bun scurtmetraj de animație la diverse festivaluri, creația lui Jouber ajunge să fie nominalizată pentru premiul Oscar al anului 2010, acordat pentru categoria de film din care face parte.

Sper că v-a plăcut și această ediție de Scurtmetraje pe bandă rulantă! Nu uitați că sâmbăta viitoare vă așteptăm pentru a viziona un alt scurtmetraj de animație impresionant. Weekend plăcut!

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.