Scurtmetraje NexT realizate de femei, cu femei și despre femei la ICR

NexT ne inivtă luni, 21 martie, ora 18.00 la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38) pentru a viziona o serie de scurtmetraje realizate de femei, despre femei. Accesul la proiecţii este liber, în limita locurilor disponibile, aproximativ 150. Toate filmele ce vor fi proiectate au fost particpnate ale Competiţie NexT în perioada 2007-2010. Veţi avea ocazia să urmăriţi timp de 90 de minute următoarele filmuleţe:

Grown Up/ Femeie în toată firea
Israel, 2008, 20’, color, regia Dana Neuberg

Shira, o tânără de 15 ani, învață o lecție importantă despre noua ei putere ca femeie. Aflată în perioada dificilă dintre copilărie și adolescență, Shira descoperă lumea sexualității, a geloziei și a seducției. Când prietenul mamei ei ajunge mai devreme la întâlnire, seara scapă de sub control și multe limite sunt încălcate.


Happiness/ Fericire
USA, 2006, 11’, 35 mm, color, regia Sophie Barthes

Este fericirea de vânzare? Într-o seară, dupa serviciu, Iwona intră într-un magazin ciudat și cumpără o cutie cu fericire, cu care trebuie să se decidă ce vrea să facă.

Candy Darling
Belgia, 2008, 27’, color, regia Silvia Defrance

Peste o comunitate matriarhală mică și izolată, situată în deșert, domnește Mama, o mașteră maniacă și frustrată. Pentru a-și păstra puterea asupra lui Candy Darling și Daddy Cane, aceasta creează intenționat un infern psihologic, care îi duce pe toți protagoniștii în pragul nebuniei, iar descompunerea absolută devine inevitabilă.


Cleaning Lady’s Dreams/ Visele unei femei de serviciu
Belgia, 2007, 15’, color, regia Banu Akseki

De dimineață până seara, Gul dă cu aspiratorul, freacă și curăță. Mereu în slujba altora, viața ei se scurge făra nicio bucurie. Întâmplător, Gul își întrezărește singurătatea și disperarea propriului suflet.

The Ballad of Betty & Joe / Balada lui Betty & Joe
Australia, 2008, 12’, color, regia Martha Ansara

În fiecare dimineață, Betty cutreieră orașul pentru a li se alătura colegilor ei cântăreți ambulanți în pasajul subteran, încercând să-și câștige traiul. Dar câștigurile ei sunt modeste și, ca situația să fie și mai rea, noul paznic, Joe, încearcă să-i confiște vioara. În timp ce Betty viseaza la glorie și bani, Joe visează la dopuri de urechi – ceva, ceva tot o ieși.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.