Scurtmetraje pe bandă rulantă – The Man Who Walked Between The Towers

Scurt metraje pe bandă rulantă – The Man Who Walked Between The TowersPhilippe Petit este omul care a mers pe sârmă între turnurile gemene din New York. Şi asta s-a întâmplat în 1974, pe data de 7 august.

31 de ani mai târziu, Michael Sporn a realizat o mică animaţie a poveştii acestui om. Scurt metrajul prezintă cum a reuşit Philippe să urce sârma la ultimul etaj al turnurilor, şi totodată despre arestarea lui ulterioară.

Filmul a foste realizat cu ajutorul lui Jake Gyllenhaal (narator), în Weston Woods Studios şi reuşit să câştige două premii. Primul a fost cel de la Heartland Film Festival în anul 2005, iar un an mai târziu la Ottawa International Animation Festival, premiul pentru cel mai bun scurt metraj.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.