Scurtmetraje pe bandă rulantă – Le Petit Dragon (2009)

Scurt metraje pe bandă rulantă - Le Petit Dragon (2009)În week-end am fost la BIFF, un festival de scurt şi lung metraje, realizate de studenţi şi nu numai. Fiind festival internaţional, am avut ocazia să urmărim şi filmele vecinilor europeni.

Printre toate acestea, am remarcat unul care m-a lăsat cu zâmbetul pe buze. Este vorba despre un film care dă cu adevărat viaţă personajelor. Păpuşa ce îl întruchipează pe Bruce Lee învie atunci când spiritul dragonului intră în ea.

Pe parcursul a 7 minute, păpuşa Bruce face o mulţime de pozne. Ne uimeşte cu talentul lui în artele marţiale, dar ne prezintă şi partea lui sensibilă atunci când întâlneşte o păpuşă de sex feminin. Totodată ne impresionează expresivitatea lui, gesturile pe care le face sau modificarea expresiei feţei de-a lungul scurt metrajului, fac personajul să fie mai hazliu.

Din păcate nu s-a afltat printre câştigătorii festivalului mai sus menţionat, dar asta nu înseamnă că este un film neapreciat. Până în momentul de faţă, are în palmares 4 premii câştigate în urmă cu doi ani.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.