Scurtmetraje pe bandă rulantă – Granny O’Grammi’s Sleeping Beauty

granny Toată lumea apreciază poveştile, de când suntem mici şi vrem să ascultăm una dintre poveştile clasice pentru a adormi. Chiar şi eu.

Scurt metrajul acesta ne-o arată pe Bunicuţa O’Grammi care îi spune celebra poveste “Frumoasa Din Pădurea Adormită” nepoatei ei.


Deşi aparent drăguţă cu nepoata, arătându-se a fi o bună povestitoare, Bunicuţa sare puţin de la firul epic al poveştii şi ajunge să povestească o proprie variantă în care îşi transpune toate frustrările. Astfel povestea se transpormă mai mult în una ce o înfricoşează pe micuţa fetiţă şi cu siguranţă o face să nu mai poată dormi.

Scris de Kathleen O’Rourke şi regizat de Nicky Phelan, filmuleţul a fost nominalizat în anul 2010 la Academy Awards, USA pentru cel mai bun scurt metraj animat, iar în 2009 a câştigat la Irish Film and Television Awards premiul IFTA, de asemenea pentru cea mai bună animaţie.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.