S-a încheiat Competiţia NexT 2011

Aseară, de la ora 19:00, NexT a anunţat câştigătorii competiţiei internaţionale de film.

Juriul de anul acesta, format din Marian Masone, Christian Guinot, Anne Garber, Marie Dubas şi Dana Bunescu, a hotărât ce scurtmetraje vor fi premiate şi care dintre acestea este cel mai bun filmuleţ concurent de anul acesta.

Au fost două categorii de premii, unele fiind acordate prin vot de către public, şi o a doua categorie, unde câştigătorii au fost aleşi de către juriul NexT.

Aşadar, publicul a ales doi câştigători, un scurtmetraj internaţional – The Chronoscope şi o coproducţie româneacă – Apele tac.

Juriului i-a revenit responsabilitatea de a desemna ceilalţi câştigători, care au primit premiile în următoarea ordine:

  1. MenţiuneDiane Wellington
  2. Cel mai bun scurtmetraj românescCategoria grea
  3. Premiul “Andrei Toncu” pentru cea mai bună coloană sonorăClandestine workshop
  4. Premiul “Cristian Nemescu” pentru cea mai bună regieDeeper than yesterday
  5. Trofeul NexTThe runaway

La încheirea oficială a Festivalului de Film NexT, echipa care a ajutat la punerea pe picioare a evenimentului a fost chemată în faţa publicului şi a fost apludată minute în şir. Fără aceşti oameni, nimic din NexT nu ar fi fost posibil.

Până anul viitor, rămân cu amintirele frumoase strânse pe parcurul a cinci zile pline de filme bune, şi sper că şi în 2012 să mă pot bucura de o atmoferă la fel de plăcuta la NexT.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.