Răpirea lui Freddy Heineken (2015)

Nu cred că există persoane care să nu fi auzit de berea Heineken sau bărbat care să nu o fi savurat vreodată. Cu o istorie de aproximativ 150 de ani, compania de origine olandeză produce una dintre cele mai apreciate și populare beri din lume, iar acest lucru este datorat în mare parte lui Alfred Henry “Freddy” Heineken – CEO-ul companiei în perioada anilor ’70-’80.

Însă magnatul olandez este mai cunoscut publicului datorită răpirii sale din 1983, atunci când a fost plătită cea mai mare recompensă pentru un asemenea caz – aproximativ 16 milioane de euro. Inspirat din cartea și articolele scrise de jurnalistul Peter R. De Vries, filmul Kidnapping Mr. Heineken / Răpirea lui Freddy Heineken redă pas cu pas întreaga operațiune catalogată drept “Cea mai celebră răpire a secolului XX”.

Răpirea lui Freddy Heineken (2015)

Întreaga operațiune este pusă la cale de un grup de cinci prieteni, aflați în căutarea unei soluții de a-și salva propria companie de la faliment. Fiecare acțiune a grupului este atent planificată, cei implicați fiind conștienți că cea mai mică greșeală va duce la prinderea lor. Filmul pune accentul în prima parte pe cei cinci, expunând motivele care i-au determinat să recurgă la răpirea lui Freddy Heineken.

Jim Sturgess impresionează în rolul lui Cor Van Hout, liderul grupului, iar Sam Worthington este foarte expresiv atunci când personajul său, Willem Holleeder, trebuie să-și demonstreze răutatea. Cu toate acestea, toată atenția zboară la Anthony Hopkins, actorul care-l interpretează pe Freddy Heineken. Calmul și tupeul atipic de care dă dovadă personajul său într-o asemenea situație, șochează spectatorul, iar jocurile psihologice pe care Heineken le inițiază cu răpitorii săi pot spune multe despre persoana sa.

 

“There are two ways that a man can be rich in this world : he can have a lot of money or he can have a lot of friends… But he cannot have both!”

Răpirea lui Freddy Heineken (2015)
Filmul te invită să analizezi fiecare parte a operațiunii și te determină să te întrebi ce ai fi modificat, dacă ai fi fost în locul unuia dintre cei cinci răpitori. Totodată, Kidnapping Mr. Heineken / Răpirea lui Freddy Heineken te face să conștientizezi că astfel de întâmplări sunt de domeniul trecutului, datorită evoluției tehnologice și degradarea relațiilor sociale din ziua de astăzi.

Pentru a afla ce s-a întâmplat cu răpitorii și cu Freddy Heineken, după ce răpirea celui din urmă a avut loc, vă invit să vizionați filmul! Acesta este distribuit de RoImage 2000 și a intrat în cinematografele din România pe 10 aprilie 2015.

Vizionare plăcută!

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.