Punct şi de la capăt / The Rewrite (2014)

O poveste despre un om căruia i-au trecut cele 15 minute de glorie şi despre cum el încearcă să îşi recapete inspiraţia.

Punct şi de la capăt_The Rewrite7

Sinopsis

Keith (Hugh Grant) este un scenarist care a fost în vogă în urmă cu ceva timp. În prezent, nu mai are idei de scenarii, iar situaţia lui financiară este în continuă derivă. Asistenta lui îi găseşte un post de profesor de scenaristică la o facultate, pentru a-şi putea plăti utilităţile. 

Punct şi de la capăt_The Rewrite6

Despre Punct şi de la capăt

Personajele folosite în această poveste sunt caricaturizate, fiind un fel de pamflet despre viaţa la facultate, văzută din afară. Aici o să vedeţi mai mult stereotipuri duse la extrem, de unde şi glumele vor căpăta un nou sens. Pot spune că personajele sunt puţin forţate, însă cred că tocmai acest lucru a făcut o sală întreagă să râdă la glumele lor.

Punct şi de la capăt_The Rewrite4

Desigur, aici puteţi vedea actori precum Hugh Grant, în rolul unui om prea plin de sine, dar cu prea multe veri la activ pentru a mai face senzaţie în domeniu, pe Marisa Tomei în rolul de mamă singură care munceşte din greu să-şi întreţină cele două fete şi pe Bella Heathcote, în rolul de studentă care se culcă cu bărbaţi mai în vârstă, pentru a umple golul lăsat de tatăl ei mult prea dur cu ea. 

Punct şi de la capăt_The Rewrite8

Ce ne învaţă interesant filmul? Ne învaţă că noi chiar dacă suntem nişte persoane mizerabile, ne putem schimba. Că inspiraţia nu vine atunci când te aştepţi şi că uneori, când baţi pasul pe loc, ar trebui să faci o schimbare radicală. Putem învăţa cum o experienţă care la început părea una negativă, se poate transforma într-una pozitivă, doar prin contactul cu diferite persoane care să te inspire. 

rewrite review hugh grant

Filmul este recomandat pentru o duminică ploioasă, petrecută cu familia, pentru cei care preferă comediile puţin mai diferite decât cele apărute în ultima vreme şi pentru cei care se află la o răscruce de drum în viaţa lor. 

Filmul va fi distribuit în cinematografe de Ro Image 2000, din 21 noiembrie 2014.

Distribuie:

Alice Mircescu

Pasiunea scrisului am avut-o de mică. Mi-a plăcut să experimentez cât mai multe domenii şi să pot scrie orice tip de text. Prin scris mă eliberez, vocea mea se face auzită şi prin articolele mele pot ajuta pe cineva aflat într-un impas al vieţii.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.