Pun pariu pe talent. Semifinala (Vianu, Viteazul, Tonitza)

Marţea aceasta a fost la semifinala Pun pariu pe talent care s-a desfăşurat în Colegiul Naţional “Mihai Vitezul”. Această competiţie s-a ţinut între elevii selecţionaţi din liceele Nicolae Tonitza, Tudor Vianu şi Mihai Viteazul. A fost o după amiază cu foarte multă încărcătură emoţională şi foarte mult suspans, cu atât mai mult cu cât a fost egalitate de punctaj între două eleve a liceului-gazdă.

Pun pariu pe talent. Semifinala (Vianu, Viteazul, Tonitza)

Liceenii ne-au prezentat talentele lor vocale, în mare parte. Unii au dorit să fie acompaniaţi şi de chitara lor sau a unui prieten pentru prestaţie. Am auzit coveruri după melodii celebre, precum Crazy de la Gnarls Brakley, Zombie de la Cranberries sau Numb de la Linkin Park. Elevii au debutat unii plini de emoţii, alţii foarte sigur pe ei, dar cu toţii, însă, au meritat laude pentru curajul lor de a încerca să iasă în faţă.

Ce mi s-a părut extrem de drăguţ este că între cei 15 semifinalişti s-au creat legături de prietenie, aceştia trăind momentul colegului de pe scenă, fără rivalitate. De asemenea, Andreea (Tonitza) a spus că ea are atâtea emoţii, încât nu vrea să se urce pe scenă fără buna ei prietenă şi competitoare, Oana (Viteazul).

Publicul a fost foarte receptiv, care mai de care arătându-şi simpatia sa faţă de anumiţi concurenţi.

În timpul jurizării, elevii au primit sfaturi utile, multe chiar despre viitoarea lor carieră. Ralucăi Matache (Vianu) i s-a sugerat călduros să se ducă spre teatru, deoarece acest domeniu ar prinde-o cel mai bine. Alte persoane, precum Sabina (Viteazul), sau Denis (Viteazul), au fost încurajate să continuie cu studiile pentru cântat, deoarece au talent.

M-a uimit sinceritatea cu care se urcau pe scenă aceşti tineri şi interpretau.

În afară de cântat, am avut şi doi competitori, care au făcut beat box. Este vorba despre Sabin şi Dragoş, doi tineri foarte talentaţi. De multe ori credeam că ei fac playback, nu mi se părea că cineva ar putea scoate singur acele sunete, nefiind ajutat de vreun calculator.

Pun pariu pe talent. Semifinala (Vianu, Viteazul, Tonitza)

Două dintre cele mai originale talente din acea seară au fost demonstraţia Nicoletei (Tonitza) de stand up, care a energizat toată sala şi talentul tânărului Dan Niculae (Vianu) în arta jocului japonez diablo. Amândoi au făcut sala să se ridice în picioare. Unul din juraţi, evident amuzat de prestaţia Nicoletei, i-a spus, glumind: “Ţie o să-ţi fie greu să te căsătoreşti, la cât vorbeşti… Aşa să nu faci şi acasă!”

Seara a devenit foarte tensionată atât pentru concurenţi, cât şi pentru sincerii susţinători, mai ales când Oana şi Sabina au ieşit la egalitate.

Clasamentul final a arătat în felul următor:

Tonitza – Nicoleta (stand up)
Vianu – Sabin (beat box)
Viteazul – Oana (voce+chitară)

Pun pariu pe talent. Semifinala (Vianu, Viteazul, Tonitza)

Acestea fiind spuse, le urez tuturor participanţilor succes în continuare şi sper să mai aud de voi, dacă nu, chiar să vă aud vocea pe un hit, aşa cum i-a fost preconizat juriul lui Denis.

Voi aţi avea curaj să pariaţi pe talentul vostru?

Distribuie:

Alice Mircescu

Pasiunea scrisului am avut-o de mică. Mi-a plăcut să experimentez cât mai multe domenii şi să pot scrie orice tip de text. Prin scris mă eliberez, vocea mea se face auzită şi prin articolele mele pot ajuta pe cineva aflat într-un impas al vieţii.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.