Provocarea continuă – “Spune-mi ceva despre Cuba” de Jesus Diaz

După doar câteva zile de la startul Provocării de vară, sunt în plin proces de citire. Deşi îmi ocup timpul şi cu alte proiecte personale, încerc să ţin pasul şi cu ceea ce mi-am propus să realizez în această vară.

Am început să citesc cea de-a două carte de care nu sunt la fel de încântată. Mi-aş fi dorit să continui în acelaşi ritm plăcut cu care am început Provocarea, dar, se pare, că stilurile autorilor pe care i-am ales în prima listă sunt total diferite.

Spune-mi ceva despre Cuba - Jesus Diaz

Citind “Spune-mi ceva despre Cuba” am început să am o impresie proastă despre scriitorii cubanezi, care pentru bani (mă gândesc eu) introduc toate acele cuvinte şi expresii care să te ducă cu gândul la scene erotice ieftine din filmele no name.

Atunci, dacă vreau să citesc despre cum “i se scoală mădularul”, sau despre cum “sexul îi e acoperit de un triunghi mic”, iar “sânii îi sunt decoraţi cu steluţe aurii”, mai bine îmi aleg alt gen de carte şi alte scopuri legate de citirea romanului.

Practic, aceast manuscris nu îmi inspiră nimic altceva decât “prostituţie pentru bani”. Sau poate nu ştiu eu ce înseamnă arta scrisului în ziua de azi.

Parcă, în momentul de faţă, nici nu mai vreau să ridic de pe noptieră volumul şi să-l citesc, deoarece mă aştept să îmi prezinte iar eroul principal care, înfierbântat de la atâta căldură, îşi aminteşte de momentele erotice petrecute alături de fosta lui soţie.

În cazul în care o să dau de cap poveştii şi o să trag anumite învăţăminte din ea, o să vă dau de veste.

Cât despre voi, am fost plăcut impresionată că aţi înscris în lista de votare volume care mai de care mai interesante. Votul continuă, dar şi înscrierea, pentru ca pe 9 iulie să publicăm o nouă listă de cărţi ce vor intra în Provocarea. Dacă vrei şi tu să adaugi volumul pe care doreşti să-l citeşti alături de noi, nu ezita să scrii aici.

Până atunci, spor la citit şi vouă şi aştept păreri despre ce aţi lecturat.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.