PROVOCARE: Primele 10 cărţi pe care le vom citi în timpul verii

În vara asta mi-am propus să citesc 50 de cărţi. Şi asta nu pentru că mi-au zis la şcoală, ci pentru că vreau să îmi petrec într-un mod plăcut acele momente moarte din timpul vacanţei.

Cum voi face asta?

Chiar de pe acum mi-am făcut o listă. Nu am ales din start toate cele 50 de volume, ştiind că e mai uşor să îmi împart lista în cinci bucăţi. Aşadar, de astăzi am pornit prima listă care propune 10 cărţi.

Voi începe cu acestea şi apoi voi vedea în cât timp este realizabil visul meu. Mă gândesc că după ce am învăţat tehnica de fotocitire, s-ar putea să reuşesc să citesc mai mult de 50 de cărţi într-o vară. Dar hai să începem cu paşi mici.

Primele 10 cărţi pe care le vom citi în timpul verii

Te provoc şi pe tine să citeşti alături de mine o serie de cărţi

Şi o să vedem în septembrie, la sfârşit de vacanţă, dacă am reuşit amândoi să bifăm toate volumele de pe lista de propuneri.

Asta nu e tot! Dacă în septembrie demonstrezi că ai citit alături de mine toate cărţile propuse, vei avea şansa de a câştiga trei volume interesante.

Mai multe detalii despre cum va funcţiona provocare noastră poţi afla de aici. Te vom ţine la curent atunci când vor fi publicate noile liste, cu numărul participanţilor la provocare şi cu detalii suplimentare despre volumele alese.

Primele 10 volume pe care mi-am propus să le citesc

Cum mi-am ales cele 10 volume?

În primul rând am vrut să nu citesc doar un anumit gen de carte. Mi-am propus să trec în revistă atât cărţi SF, horror, mistery, cât şi unele aparţinând genului publicistic/eseisitc, sau chiar şi volume de ficţiune.

Am trecut de la cărţi premiate cu Nobel, şi am ajuns la cărţi care descriu probleme ale conspiraţiilor mondiale. În general, am încercat să îmi aleg acele cărţi care au ca autori oameni cunoscuţi, dar care inspiră şi o poveste interesantă.

Aşa am realizat prima listă a cărţilor cu care îmi voi începe vacanţa de vară. În cel mult o lună de zile, voi reveni cu o nouă listă de volume propuse şi cu impresii despre cărţile deja citite.

Ce zici, intri în provocare şi citeşti alături de noi cărţile propuse?

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

6 Comentarii

 • Reply 25.June.2012

  Madalina

  mai multi scriitori romani nu ar strica! trebuie sa ne cunoastem propria literatura inainte de toate si apoi sa avem puterea de a o compara si cu ea internationala!

  toate cartile sunt binevenite dar sa ne axam un pic si pe literatura romana. avem scriitori extraordinari! avem volume de neegalat in lume! hai sa le cautam, sa le gasim si sa le citim!
  ; )
  Mada

  • Reply 25.June.2012

   Corina Niţescu

   Sunt total de acord cu ceea ce zici. Acestea sunt doar primele 10 cărţi pe care le recomandăm pentru a intra în provocare. Vom reveni periodic cu alte patru liste. Poţi vedea datele de publicare aici (http://amdoar18ani.ro/provocarea-de-vara).

   De asemenea, aşteptăm şi de la voi propuneri de cărţi şi autori ce pot intra în lista următoarelor 40 de volume de citit pe timpul verii. Noi le vom analiza şi vedem pe care le introducem în Provocare. Astfel vom putea face o medie între ceea ce vă propunem noi şi ceea ce doriţi voi să citiţi.

   Aici puteţi înscrie cărţile: https://www.facebook.com/questions/430119097027704/

   Spor la citit şi aşteptăm să intri în competiţia propusă de noi.

 • Reply 25.June.2012

  Dana

  Frumoasele straine check :*

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.