Proiecţia Filmat în comunitatea mea la Elvira Popescu

În acest weekend are loc o proiecţie de film deosebită la Cinema Elvira Popescu care îmbină educaţia cu arta. Proiectul poartă numele de Filmat în comunitatea mea şi reprezintă rezultatul atelierului de film documentar adresat liceenilor.

Proiecţia Filmat în comunitatea mea la Elvira Popescu

Pentru a oferi o experienţă specială elevilor pe lângă cea de la liceu, cei dornici au avut ocazia ca, pentru patru luni, să înveţe mai mult despre etapele realizării unui film documentar şi aplicarea proaspetelor cunoştinţe în câteva scurtmetraje la nivelul comunităţii din care fac parte.

Iniţiativa a venit din partea Asociaţiei VIRA care a implicat în acest proiect de educaţie nonformală 20 liceeni din Bucureşti de la Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” (sector 1), Liceul Teoretic “Lucian Blaga” (sector 2), Colegiul Naţional “Matei Basarab” (sector 3) şi Colegiul Economic “Viilor” (sector 5).  Aceştia au realizat, în prima jumătate a anului 2014 cinci filme documentare ce sunt gata acum de prima lor proiecţie publică.

Evenimentul “Filmat în comunitatea mea. Atelier de film documentar” va avea loc duminică, 8 iunie 2014, de la ora 13:00 şi va include, pe lângă proiecţia specială a celor cinci filme realizate de elevi, premierea participanţilor la atelier şi o sesiune de Q&A cu tinerii realizatori ai filmelor. De asemenea, spectatorii vor putea vota documentarul preferat, iar regizorul cu cele mai multe voturi va câştiga “Premiul Publicului”.

Cele cinci filme sunt:

 • Bullying stories – o introspecție a fenomenul de bullying la adolescenți

  18’ | de Daniela Gheorghe, Alexia Chiriţă, Alin Gheorghe, Vlad Marchidanu

 • Carol 53. Între ziduri – un documentar despre comunitatea Carol53

  15’ | de Petru Alin Gheorghe, Marina Teianu, Teodor Coman

 • Mogoşoaia-Bucureşti Nord. Trenul regal – un documentar observațional despre drumul anual al Trenului Regal din Remiză de la Mogoșoaia în Gara de Nord

  5’ | de Andrei Irimescu

 • Barca – un documentar experimental despre oameni și locuri cheie

  11’ | de Andrada Balmez, Vlad Marchidanu

 • Parkour Pantelimon – un documentar despre aventurile unui grup de tineri care practică parkour în București

  11’ | de Alexandra Ancu, Emilia Mătărău

Pentru a vă crea o imagine despre ce se va întâmpla duminică, puteţi urmări câteva secvenţe din filmele proiectate.

Proiectul “Filmat în comunitatea mea. Atelier de film documentar” vine ca o urmare a unui alt proiect desfăşurat de aceeaşi asociaţie VIRA, sub denumirea “Rulment – Atelier de educaţie alternativă” ce a fost implementat la Bârlad, în 2012-2013, prin aceste proiecte dorindu-se o răspândire a experienţei de îmbinare a educaţiei nonformale cu filmul documentar.

Distribuie:

Nicoleta Vasile

De câţiva ani am învăţat că, uneori, este bine să îţi înfrângi temerile şi să faci ceea ce nu ai fi crezut că ai putea. Am ajuns să scriu despre cărţi şi filme, să îmi exprim gândurile, să fac ceva din pasiune şi, printre altele, să construiesc amintiri alături de noi prieteni.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.